Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Bivši policijski šef Dejan Milenković, kome se sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu, negirao je krivicu za krivično telo zloupotreba službenog položaja. Milenkoviću se sudi u postupku sa nekadašnjom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović.

„Negirao bih sve“, rekao je Milenković i naveo:

„Počeo bih svojom biografijom, smatram da na osnovu mog 20 godišnjeg iskustva imam kredibilitet da iznesem odbranu. Kao čovek profesionalac nikada nisam ništa krio, imao sam uvek najveće ocene i pohvale“, rekao je Milenković.

On je potom govorio o svojim dostignućima u MUP sve dok ga sudija nije prekinula.

„Već ste pričali o ovome pred Sektorom unutrašnje kontrole, doduše ne tako koncizno i detaljno, nije potreban toliki uvod“, rekla je ona, na šta je on odgovorio: „Imam samo još jedan pasus.“

Sudija mu je tada zapretila da će mu oduzeti papire koje drži ispred sebe.

Milenković je potom istakao da je sve radio po nalozima koje je dobijao od nadređenih. Na pitanje sudije zašto je tužiteljka Nataša Krivokapić slala urgencije, koje se odnose na analize telefona uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka, ako je sve radio po zakonu, on je odgovorio:

„To je pitanje za ministra unutrašnjih poslova, ja sam rekao da su analize završene i prosleđene Upravi kriminalističke policije. Ja sam nakon prvog poziva kontaktirao MUP i obavestio direktora Vladimira Rebića. I nakon drugog poziva obavestio sam sekretara UKP, a nakon par sati dobio poziv od Dijane Hrkalović i preneo da Nataša Krivokapić pozove lično ministra“, rekao je Milenković.

BONUS VIDEO: Dolazak Dijane Hrkalović u Specijalni sud – 18. maj 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar