Foto: Mup/Uroš Mišić

Osuđivani huligan Uroš Mišić (31), koji je pet godina proveo u zatvoru zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića tokom utakmice Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2007, nedavno je napadnut i pretučen u beogradskom naselju Višnjička banja. Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, Mišić je takođe pre izvesnog vremena promenio prezime, što ujedno objašnjava zašto Specijalni sud mesecima nije mogao da mu uruči poziv za saslušanje u postupku koji je vođen zbog ubistava Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića.

Do tuče je navodno došlo kada su pripadnici suparničke navijačke grupe došli u Mišićev kraj u Višnjičkoj banji u nameri da ga isprovociraju. Huligani su najpre krenuli da šaraju grafite „Crvene zvezde“ koji su iscrtani u neposrednoj blizini Mišićeve kuće, nakon čega je došlo do kraće svađe, a potom i tuče.

„Mišić je video mladiće šta rade, pa je izleteo iz kuće u nameri da se obračuna sa njima. U jednom trenutku izbila je tuča, u kojoj je deblji kraj izvukao upravo osuđeni navijač“, kaže izvor našeg portala.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić N. S. koji je pretukao Mišića, od ranije je poznat policiji. Navodno, on se sumnjičio da je 2017. učestvovao u pucnjavi ispred jedne kladionice u Beogradu. Pretpostavlja se da je ovo samo jedan u nizu navijačkih obračuna, koji proteklih godina potresaju ulice Beograda.

Podsetimo, navijač Uroš Mišić iza sebe ima poduži krivični dosije. On je u više navrata hapšen, a iza sebe ima i jednu osuđujuću presudu. Mišić je najpre osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića 2. decembra 2007. godine, tokom utakmice Crvena Zvezda – Hajduk, kada mu je zapaljenu baklju stavio u usta. Njemu je nakon ponovljenog suđenja kazna umanjena na pet i po godina, međutim nakon Zakona o amnestiji, kazna mu je dodatno smanjena za još trećinu, te se Mišić na slobodi ponovo našao 2012. godine.

Promenio prezime

Prema nezvaničnim informacija, Mišić je nedavno promenio svoje prezime i sada je Radovanović. Inače, njegovo ime spominjalo se i tokom suđenja za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine u Beogradu i Budvi, kada ga je jedan od okrivljenih, Miloš Vojnović, spomenuo tokom postupka. Vojnović, koji je priznao ubistvo Vidakovića i sklopio sporazum sa tužilaštvom, ispričao je da je upravo sa Mišićem tog 2. jula 2013. u Budvi tražio žrtvu.

Odbrana preostalih optuženih u postupku je zbog toga zatražila da se tokom suđenja ispita i navijač, međutim kako nisu uspeli da dođu do njega, na kraju su odustali od njegovog saslušanja.  Pretpostavlja se da Mišića nisu uspeli da pronađu upravo zbog promene prezimena.

 

Tuča u „Plastiku“

Navijaču Crvene zvezde sudilo se i zbog tuče sa američkim marincima u beogradskom klubu „Plastik“, ali je on nakon postupka oslobođen krivice. Incident se dogodio 2013. kada je, u sukobu dve grupe mladića, pretučen jedan pripadnik obezbeđenja Ambasade SAD u Beogradu. Sem, toga, Mišić je privođen i 2015. godine zbog sumnje da je sa grupom mladića pripremao napad na učesnike „Prajda“ u Beogradu.