Uroš Ljubojević, Aleksandar Vidojević i Aleksandar Stanković Foto:KRIK sa društvenih mreža

Uroš Ljubojević, pripadnik nekadašnje huliganske grupe "Janjičari" bliske kavačkom klanu, viđen je na mitingu Srpske napredne stranke (SNS) protekle subote tik uz Aleksandra Vidojevića, huligana i jednog od nekada bliskih saradnika Veljka Belivuka. Prema saznanjima portala Nova.rs, Ljubojević je blizak visokopozicioniranom pripadniku Žandarmerije, Nenadu Vučkoviću Vučku, koji se godinama unazad dovodi u vezu sa kriminalnim grupama.

Kako tvrdi izvor Nova.rs, Ljubojević je bio blizak ubijenom vođi navijačke grupe „Janjičari“, Aleksandru Stankoviću zvanom Sale Mutavi, koji je bio glavni štih Nenada Vučkovića Vučka u beogradskom podzemlju.

Nakon što je Stanković ubijen 2016. godine, Vučković je nastavio da radi sa Stankovićevim naslednikom Veljkom Belivukom, ali su im se putevi razišli. Žandarma su počeli da napuštaju i drugi saradnici te se ekipa polako osipala, ali mu je, prema rečima izvora našeg portala, Uroš Ljubojević ostao dosledan i privržen.

Uroš Ljubojević Foto:Nova.rs

Ljubojević duže vreme nije viđen na južnoj tribini, a pre nekoliko dana usnimljen je u društvu Aleksandra Vidojevića zvanog Aca Rošavi, i to uoči mitinga SNS.

Slovi za Grogara koji je bio među istaknutijim članovima nekadašnje frakcije „Janjičari“, meuđutim, retko kada se o njemu pisalo u kontekstu krivičnih dela.

Sastanka s ubijenim kavčaninom i policajkom

U fokusu javnosti se našao 2020. godine nakon što je KRIK objavio fotografiju na kojoj se vidi da je bio na sastanku 1. januara 2018. godine sa Davorom Baltićem, označenim kao visokorangirani pripadnik kavačkog klana, koji je devet sati kasnije ubijen u Beogradu.

Policajka Marija Nikolić sa Davorinom Baltićem iz kavačkog klana (ispred) i huliganom iz „Janjičara“ Urošem Ljubojevićem Foto:KRIK-OCCRP

Sa njima na sastanku, koji je održan na Kopaoniku, bila je tada i policajka Marija Nikolić. Nikolićeva je bila u kolima sa Baltićem i u trenutku njegove likvidacije. Njoj se naknadno sudilo jer je iz automobila Baltića, kobnog dana kada je ubijen, uzela njegov pištolj i bacila ga u kontejner.

Uroš Ljubojević Aca Rošavi i Novak Nedić Foto:Nova.rs

Pomenut na suđenju za ubistvo karatiste

Ljubojević se pominjao i na suđenju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine u centru Beograda, a zbog kog su kasnije oslobođeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Belivuk je tokom suđenja ispričao da je ubijenog Miloševića poznavao od 2012., kada je radio kao obezbeđenje na splavu „Fristajler“. Tada se osvrnuo na događaj nakon koga je prekinuo kontakt sa Miloševićem.

„Belivuk je rekao da je u leto 2014. godine na splavu na kom je radio Milošević, prilikom odlaska glumca Stivena Sigala, došlo do tuče u kojoj je Belivukov drug Uroš Ljubojević dobio batine. Belivuk kaže da nije bio prisutan, ali da su pregledom snimaka sa splava videli da Milošević nije tukao Ljubojevića, već je pokušao da razdvoji učesnike tuče. Nakon toga prekinuli su kontakt jer nisu hteli da se odreknu svojih drugova“, pisao je CINS ranije.

Inače, Vidojević i Ljubojević su uoči mitinga Srpske napredne stranke bili viđeni u društvu Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije, koji je u više navrata dovođen u vezu s navijačima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar