crna gora pokušaj ubistva
Ilustracija Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Crnogorska policija saopštila je danas da su njeni službenici "nedvosmisleno utvrdili da na teritoriji Podgorice nije bilo pokušaja otmice maloletne dece".

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, identifikovana je ženska osoba protiv koje su bile podnete dve prijave za pokušaj otmice od strane roditelja maloletne dece.

Crnogorski mediji preneli su ranije da se radi o državljanki Srbije iz Novog Sada. Postupajući po prijavama dva roditelja da je nepoznata ženska osoba pozivala decu da uđu u vozilo kako bi ih prevezla do lokacije na koju su se uputili, pripadnici Uprave policije su preduzeli brojne mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Odmah su izuzeli video nadzor sa lokacija na kojima su se događaji navodno odigrali, prikupili obaveštenje od očevidaca, identifikovali taksi vozilo i vozača od kojeg su takođe prikupljena obaveštenja.

U saradnji sa budvanskom policijom K.B. je locirana i dovedena u prostorije Centra bezbednosti Podgorica, gde su od nje prikupljena obaveštenja.

Ona je u izjavi navela da je u najboljoj nameri deci ponudila prevoz i da je nakon što su deca to odbili, nastavila kretanje, čemu je svedočio i taksista.

Takođe, sa taksi vozila je izuzet GPS kojom prilikom je utvrđeno da se vozilo kretalo bez zadržavanja na bilo kojim drugim lokacijama, a koje su juče tokom dana objavljivane u medijima i na društvenim mrežama kao lokacije na kojima su navodno pokušavane otmice maloletne dece.

O događaju je obavešten držvani tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a koji je upoznat sa svim činjenicama u odnosu na predmetni događaj, nakon čega se izjasnio da u radnjama navedenog lica nema elemenata krivičnog dela.

Obzirom da je reč o stranoj državljanki, policija je utvrdila da K.B. nema uredno prijavljen boravak, te je shodno Zakonu o strancima lišena slobode i danas uz prekršajnu prijavu graniče policije privedena Sudu za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu i meru proterivanja iz Crne Gore zbog nezakontog boravka, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Južnom Bulevaru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar