Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

Tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Igora Vukotića zbog falsifikovanja dokumenata, izdatih od nadležnih organa Republike Hrvatske. Vukotić je brat ubijenog Jovana Vukotića, koji je bio označen kao vođa škaraljskog klana.

Kako se navodi u optužnici, u koju je Portal RTCG imao uvid, Vukotić je radi prikrivanja stvarnog identiteta uspeo da dođe do lažnih hrvatskih dokumenata na ime Stevo Novaković.

Optužnicom je predstavljeno da je Vukotić imao pomoć od Nusreta Seferovića, koji je označen kao pripadnik zločinačkog udruženja.

Pročitajte još:

Tužiteljka Silvia Ločar u optužnici navodi da je Vukotić nabavio lažnu ispravu i upotrebio je kao pravu tokom 2018. godine.

Navodi se i da Crna Gora potražuje Vukotića putem Interpola zbog odsluženja kazne zatvora od sedam meseci jer je izvršio krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Tužiteljka je utvrdila da Vukotić nema prebivalište, ni boravište, u Hrvatskoj, kao ni zaposlenje, ni imovinu i ni na koji način nije vezan za teritoriju te republike.

Podsetimo, Vukotićev brat Jovan ubijen je početkom septembra u Istanbulu. Turska policija tvrdi da je rasvetlila to ubistvo.

BONUS VIDEO: Najsmrtonosniji egzekutor kavačkog klana: Ko su uhapšene ubice vođe škaljaraca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar