Ilustracija Foto: N1

Nekadašnji navijača Rada Bojan Hrvatin, ranije osuđen za ubistvo, danas će biti priveden na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Hrvatin je uhapšen u subotu pod sumnjom da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, protiv koje ovo tužilaštvo od februara vodi istragu zbog najtežih krivičnih dela, među kojima su i pet ubistva, otmice, trgovina drogom i druga. Nakon saslušanja biće poznato za koja se krivična dela tereti i da li će tužilaštvo tražiti da mu sud odredi pritvor.

Hrvatin je krajem maja 2020. godine pušten na uslovni otpust iz zatvora sa odluženja kazne od 15 godina zatvora, na koju je osuđen 2012. godine zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, 4. avgusta 2005. godine. Puna kazna mu je isticala ove godine u junu, ali je po odobrenju suda pušten na uslovni otpust 13 meseci ranije.

Belivukova ekipa je krivična dela vršila pod velom navijačke grupe Partizana „Principi“. Četvorica navijača Rada, među njima i Hrvatin, 4. avgusta 2005. su na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica, naoružani noževima, šipkama i kamenicama, ušli u voz znajući da su tu navijači Voždovca. Hrvatin je Majića usmrtio sa tri uboda nožem.

BONUS VIDEO: Hapšenje dilera heroina u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar