Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović rekla je da Veljka Belivuka nije poznavala te da ne bi mogla da podnese da bilo ko a posebno porodice žrtava misle da da ona imam veze sa tim monstruoznim deima.

„Ja sam emotivac i vrlo sam ranjiva struktira ličnosti, ja ne bih mogla da spavam da mi savest nije čista. Škaljarska grupacije je bila dok sam ja bila u MUP-u. Ukoliko je bilo curenja informacija, MUP je morao da prati te grupe, a ukoliko su izlazile informacije to mora da se istraži, nešto se i razotkrilo. Ja sam bila u sektoru unutrašnje kontrole, ja sam zahtevala rezultate po tim pitanjima. Ja tamo nisam tri godine, ali mora da se istraže ko je iznosio informacije i da li su se zbog tih informacija dešavale likvidacije“, kazala je ona.

Istakla je da Veklja Belivuka ne poznaje.

„Dakle, nemam predstavu šta taj psihopata Belivuk ima istetovirano na sebi, ali verujte to ne mogu biti ja jer se preziremo, bile su i priče da je hteo da me ubije. Moj prezir ne traje poslednjih godinu dana, moj prezir traje šest godina, dakle ali sve to manje više do trenutka kada je ubijen moj prijatelj u novembru 2019, vođa navijača Partizana Kića Marković. Tada sam dobila potpuni nervni slom. Niko živ me neće uveriti da Belivuk nije organizovao to ubistvo“, rekla je Hrkalović.

Navela je i da protiv Aleksandra Stankovića zvanog Mutavi nije imala ništa.

„Nikada se nismo sreli niti sam ga mrzela, ali nisam imala nikakav stav. Nisam bila na sahrani niti sam trebala da budem kuma. Ja nisam bila tamo, moj posao nije bio da idem na uviđaj ubistva“, dodala je.

Aleksandar Stanković FOTO: SCREENSHOT

Tvrdi da su joj mnogi napakovali.

„Osoba A je policajac dođe kod osobe B koja je kriminalac, i kaže da ne može da ga hapsi zbog novca koji mu plaća, ali policajac mu kaže da ima neka luda Dijana koja ubija. Tako su mi sve napakovali“.

U intervju za Objektiv, Hraklović je, između ostalog, govorila i o prisluškivanju predsednika Aleksandra Vučića, aferi „Jovanjica“, Belivukovom klanu, sukobu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem, i drugim aferama iznoseći svoju verziju događaja koji su godinama potresali javnost.

Podsetimo, bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović tereti se za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu, odnosno da je uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi sa tim teškim krivičnim delom.

Ona je negirala krivično delo i tokom iznošenja odbrane istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra MUP Nebojše Stefanovića.

Hrkalovićki je 6. juna ukinut kućni pritvor koji je zamenjen zabranom napuštanja zemlje, a njoj je oduzet pasoš. Ona je u obavezi da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu Voždovac.

***

BONUS VIDEO: „Ne znam ja ništa, za sve je kriva SNS“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare