Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Stravičan slučaj u Vladičinom Hanu, kada je ujak A. S. (47) osumnjičen da je obljubio svoju sestričinu, otkrila je majka nesrećne devojčice koja je odmah pozvala policiju i prijavila svog brata, saznaje portal Nova.rs.

Kako saznajemo, majka A. Lj. je otišla u policiju i prijavila da je njena ćerka dan ranije bila kod njenog brata A. S. i da sumnja da je njena ćerka napastvovana. Dežurni zamenik tužioca je odmah naložio da se uradi ginekološki pregled.

Takođe, dežurni zamenik je obavešten da devojčica pohađa specijalnu školu, zbog čega je naloženo i da se od zakonske zastupnice pribavi sva potrebna medicinska dokumentacija.

Osumnjičenom A. S. je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je počinio krivično delo Obljuba nad nemoćnim licem iz člana 179, stav 2 KZ.

On je uz krivičnu prijavu izveden pred tužioca gde je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznese odbranu, odnosno branio se ćutanjem.

Tužilaštvo je podnelo predlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor, o čemu će odlučiti Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju.

Za ovo krivično delo predviđena je kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Bonus video: U nastavku akcije „Armagedon“ uhapšeno 14 pedofila

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar