Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

M. P. (55) iz valjevskog sela Divci, koji je uhapšen zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu, sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

M.P. uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, nakon što ga je komšija prijavio da je u proteklih godinu dana u nekoliko navrata silovao njegovu ćerku (13). M.P. se tereti za obljubu nad detetom.

Prema saznanjima Blica, M.P. je na saslušanju negirao krivično delo, navodeći da mu porodica devojčice „smešta“, jer „potiče iz sredine u kojoj rano stupaju u seksualne odnose“. Uz to, tvrdio je da ga je devojčica „zavodila, a on je nju samo mazio“.

„Otac je prijavio da je njegova druga ćerka „uhvatila na delu“ M.P., tačnije da je videla kako on seksualno zlostavlja njenu sestru. Odmah je to ispričala ocu. Nakon toga on je, kako je naveo, u razgovoru od druge ćerke saznao da ju je komšija još pre godina dana prvi put silovao. Ćerka mu je takođe ispričala da ju je od tada nekoliko puta, u svom stanu u Divcima, primoravao na seksualne odnose. Devojčica je ocu rekla i da iz straha nije smela da mu se poveri jer joj je, kako je tvrdila, M.P. pretio batinama. Rekla je da je bila u strahu za svoju bezbednost, ali i za bezbednost porodice, jer je M.P. navodno pretio da će i njima nauditi, da će poslati neke svoje drugare da im zapale stan – saznaje „Blic“ od izvora iz istrage.

Nakon prijave oca, devojčica je odvedena i na lekarski pregled koji je pokazao da je deflorisana, pa je osumnjičeni priveden. U daljoj istrazi utvrdiće se šta se tačno dešavalo u domu osumnjičenog M.P.

Autor: Andrej Mlakar/Blic