Foto: Shutterstock

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu policija intenzivno traga za vlasnikom pasa, rase pitbul, koji su juče, u popodnevnim satima, napali mešanca, a potom i komšinicu R. M. (76) koja je pokušavala da ih razdvoji, kao i njene sinove i unuka.

Nesrećna žena zadobila je teške povrede i zadržana je u bolnici, dok su njeni bliži „prošli“ sa lakšim povredama, u vidu ujeda i ogrebotina i pušteni su na kućno lečenje.

„Incident se dogodio u Tamnavskoj ulici, kod broja 33. Po nalogu tužilaštva policija je ušla u dvorište kuće za koju se sumnja da su u njoj boravili pomenuti psi i tamo, nažalost, nisu pronađeni ni vlasnik, niti bilo kakvi boksovi ili kućice za pse. Pretpostavlja se, za sada, da su psi bili pušteni slobodno i da su nekako izašli iz dvorišta i obreli se na ulici. Za sada ne znamo da li su, možda, bili izgladneli, da li su ranije korišćeni u neke druge svrhe. U svakom slučaju, sklonjeni su sa ulice“, navela je portparolka OJT Obrenovac i dodala da nije istina da su u pitanju četiri, nego dva psa.

Foto: Nova S

Kako je rekla sagovornica Novosti, u toku su i sve ostale provere, počev od saslušanja oštećene R. M. koja ima prelom obe ruke i druge povrede kože i tela, ali i njenih bližih, kao i mogućih svedoka, pre svega komšija vlasnika pasa.

Kako se saznaje, vlasnik pasa se samo povremeno pojavljivao u kući gde je držao pitbulove, kako bi ih nahranio, istrčavao i trenirao. Za njim je, inače raspisana poternica.

Na teret mu se stavlja teško delo izazivanja opšte opasnosti za koje Krivični zakon Srbije predviđa kaznu zatvora do osam godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar