Goran Radoman, Foto: MUP

Ubistvo Kotoranina Gorana Radomana na Novom Beogradu ponovo se u našlo u žiži javnosti nakon što su u emisiji "Slučaj" na TV Insajder otkrivene dosad nepoznate informacije iz dosijea ubijenog Crnogorca. Inače, likvidacija Radomana označila je početak krvavog rata dva ozloglašena klana iz Kotora, "škaljarskog" i "kavačkog", čiji se kraj ne nazire, a koji je dosad odneo više od 50 života.

U gradu Valensiji je krajem 2014. nestalo 300 kilograma kokaina iz jednog stana, a crnogorski kriminalci su upravo Radomana označili kao odgovornog za nestanak. Nekoliko meseci kasnije, tačnije februara 2015. godine, ubijen je Radoman u Beogradu i praktično njegova likvidacija označila je početak rata klanova koji ni dan danas ne jenjava.

Kobnog dana, ovaj Kotoranin izrešetan je sa 25 metaka iz heklera, nakon što je parkirao svoj blindirani automobil marke „BMW“, podgoričkih tablica, u garažu zgrade na Novom Beogradu. Da je bila reč o profesionalnoj sačekuši potvrdila je i činjenica da je ubica neprimetno ušao u podzemnu garažu zgrade, a potom hladnokrvno ubio Radomana.

Ilustracija Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ubica je o svemu mislio, pa je tako, a kako su mediji ranije pisali, svaku kameru pomerio uvis, kako ne bi bio otkriven. Potom je došao do lifta gde je čekao Radomana. U trenutku kada se Kotoranin kretao ka lifta, ubica je sasuo ceo šaržer u njega.

Ubrzo je postalo jasno da je likvidacija Kotoranina nesumnjivo povezana sa nestankom kokaina u Španiji, tačnije, svi tragovi su ka tome vodili. Ujedno, njegovo ubistvo označilo je rat i podelu jednog klana iz Kotora na dve odvojene grupe – „škaljarsku“ i „kavačku“. Imena su dobila po naseljima u tom crnogorskom gradu.

Škaljarsku kriminalnu grupu predvodiće narednih godina Jovan Vukotić zajedno sa Igorom Dedovićem, njegovom desnom rukom koji je likvidiran 2019. godine u Atini. Značajnu ulogu prema bezbednosnim inforamcijama igra i Jovanov brat Igor. Radoman je bio blizak ovoj grupi.

Na čelo kavačkog klana istupili su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, a vodeće pozicije u rukovođenju dobili su i Crnogorci Igor Božović i Miloš Radonjić.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Ono što je izvesno jeste da je upravo likvidacija Radomana pokrenula niz mafijaških ubistava, čiji se kraj ni danas ne nazire. Procene su da je više od 50 osoba stradalo u sukobima ova dva klana, a u ratu su stradale i nevine žrtve.

Pročitajte još:

Prema dosadašnjim podacima, 2020. godina bila je među najkrvavijima za „škaljarski klan“ jer su izgubili nekoliko visokopozicioniranih članova, među kojima su između ostalog i Igor Dedović i Stevan Stamatović, koji su likvidirani u Atini, ali i Alan Kožar i Damir Hadžić, koji su ubijeni na Krfu. Škaljarci su pokušali da uzvrate ubistvom Radoja Zvidera u Kijevu, ali se taj atentat završio neuspešno. Zvicer je nakon pokušaja ubistva prebačen u rodnu Crnu Goru, međutim, nakon pada kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izgubio mu se trag i trenutno je u bekstvu.

Inače, Radoman, koji je označen kao prva žrtva rata klanova, po zanimanju je bio pomorac. Takođe, bio je vlasnik i pomorske transportne kompanije, koja je, kako je policija sumnjala, bila pokriće za šverc narkotika.

Podsetimo, emisija „Slučaj“ otkrila je nedavno dosad nepoznate inforamcije iz dosijea Radoman. Najpre o njegovom neobičnom izručenju iz kubanskog zatvora u kom je učestvovao državni vrh Srbije i Crne Gore, a potom i njegovom likvidacijom, i na kraju lociranjem ubice.

BONUS video: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram