Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Muškarac (30) uhapšen je u Zemunu zbog sumnje da je dvojici ilegalnih migranata izdavao stan u ovom naselju za novčanu naknadu od 500 evra mesečno.

Treće osnovno javno tužilaštvu u Beogradu u cilju suzbijanja ilegalinih migracija i trgovine ljudima, preduzima dokazne radnje protiv I.M. (30) zbog postojanja osnova sumnje da je isti za novčanu naknadu u iznosu od 500 evra mesečno, a bez prijavljivanja nadležnim organima, omogućio licima L.R. (21) i R.Z. (23), inače državljanima Maroka, da koriste njegov stan u Zemunu, te da im je na taj način omogućio nedozvoljeni boravak na teritoriji Republike Srbije, rečeno je iz ove institucije.

Pročitajte još:

U saopštenju dalje stoji da, u odnosu na L.R. i R.Z. Prekršajni sud u Beogradu doneo je presude kojim ih je oglasio odgovornima jer su izbegavajući graničnu kontrolu, van mesta određenog za prelaz državne granice, nezakonito ušli na teritoriju Republike Srbije te ih osudio na plaćanje novčane kazne, dok je u odnosu sa I.M. podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar