Opstina Bujanovac
Opština Bujanovac Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. Dž. (38), J. P. (65) i R. A. (40), zaposlene u Opštini Bujanovac, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

A. Dž. se tereti da je tokom jula i avgusta 2020. godine izdao rešenja o građevinskoj dozvoli za tri objekta, iako se radilo o već izgrađenim objektima koji nisu mogli biti legalizovani, jer su izgrađeni posle 2015. godine, tj. nakon stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata. Kako se sumnja, na taj način, on je omogućio investitorima priključenje nelegalno izgrađenih objekata na elektoenergetsku mrežu, vodovod i kanalizaciju, uknjiženje u Katastar nepokretnosti i prodaju
stambenog i poslovnog prostora.

Kako se sumnja, J. P. je u maju 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac u kojem je naveo da je inspekcija utvrdila da snimak izvedenih temelja odgovara stanju na terenu, iako je objekat bio izgrađen 2020. godine.

R. A. se tereti da je u novembru 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac, gde je naveo da je građevinska inspekcija izlazila na lice mesta i utvrdila da snimak temelja odgovara stanju na terenu, iako je stambeno-komercijalni objekat izgrađen u 2019. godini.

Takođe, na navedeni način, J. P. i R. A. postupali su suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji, odnosno nisu podnosili krivične prijave protiv investitora navedenih objekata, iako su u zapisnicima konstatovali da se objekti grade bez građevinske dozvole.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Vršcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar