Ilustracija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

U Kosovu polju danas pospodne oko 14 časova došlo je prov do fizičkogsukoba više osoba, a onda i do pucnjave. U tuči i pucnjavi povređeno je šest osoba među kojima i dva policajca, a sve zbog kazne vlasniku lokala brze hrane.

Sukob je počeo kada su se pojavila dvojica policajaca, koji su izrekli kaznu vlasniku lokala brze hrane, kada su gosti ustali i nasrnuli na policiju, zbog čega je jedan policajac izvadio pištolj i počeo da puca u zemlju kako bi zaplašio mupkarce koji su krenuli na njega i njegovog kolegu.

Policija je oko 14 časova obaveštena, sa inicijalnom informacijom da su povređena dva policajca, nakon čega je više jedinica izašlo na teren.

„Na osnovu preliminarnih podataka, jedno lice je zadobilo telesne povrede iz vatrenog oružja, dok je tokom fizičkog sukoba telesne povrede zadobilo pet osoba, od čega su dvojica policajci. Svi su poslati na lečenje“, saopšteno je iz Kosovske policije bez drugih detalja i informacija o okolnostima slučaja, javlja portal Kossev.

Policija je posle smirivanja privela dvojicu osumnjičenih. Nije precizirano da li je reč o civilima ili policijskim službenicima.

U međuvremenu, tužilac nadležan za slučaj koji se danas dogodio u Kosovu Polju, Armend Hamiti, rekao je za prištinske medije da se sukob dogodio nakon što su pripadnici policije izrekli novčanu kaznu vlasniku lokala brze hrane.

„Sukob se dogodio nakon što je policija izrekla novčanu kaznu, gde su potom neki ljudi izašli da ometaju policiju u radu“, kazao je Hamiti.

Dodao je da je policija, u okviru svojih ovlašćenja, pucala u zemlju.

Između ostalog, izjavio je da je istraga u toku, te da se trenutno u policijskoj stanici saslušava šest osoba.

„Još uvek nema odluke o hapšenju, a trenutno se u policijskoj stanici ispituje šest osoba”, naveo je.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare