Ilustracija Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Saobraćajci u Pčinjskom okrugu su ovog vikenda imali pune ruke posla jer je na području Policijske uprave u Vranju tokom subote i nedelje registrovano 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile teške, a tri lakše telesne povrede.

Iako je načinjena samo veća materijalna šteta i nije bilo povređenih, najviše pažnje privukla je nezgoda na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Vranju, kada je sinoć nešto posle 20 časova oboren semafor na raskrsnici kod „Alfe“.

Prema saznanjima portala Nova.rs, semafori na raskrsnici nisu radili, a vozači Audija i Tojote su, nakon nepoštovanja saobraćajnih pravila, došli u situaciju pokušavaju da se izbegnu, što je završeno obaranjem jednog od semafora, koji je i nekoliko sati nakon nezgode treperio oboren na pešačkom ostrvu.

Prethodno su građani na društvenim mrežama ukazivali na problem sa semaforima koji ne rade na više raskrsnica u gradu.

Prema podacima PU Vranje, policajci u Bujanovcu su juče zadržali muškarca (33) koji je automobilom marke Reno upravljao sa 2,27 promila alkohola u organizmu, vozeći unazad.

Vranje Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

„Kako se sumnja, on je vozeći udario u automobil marke Audi kojim je upravljao šezdesetpetogodišnji muškarac. U nezgodi niko nije povređen, a protiv njega će biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja“, navodi PU Vranje.

Muškarac star 90 godina iz sela Lukovo je u nedelju u ranim jutarnjim časovima tokom vožnje doživeo infarkt miokarda, što je zvanični uzrok smrti. Nesrećni čovek je izgubio kontrolu nad vozilom koje se nakon udarca u stablo zapalilo.

Juče je i motociklista iz Niša (51), prema još uvek nepotvrđenim navodima jer je istraga u toku, sleteo sa kolovoza u blizini Vlasinskog jezera i zadobio teške telesne povrede. Nakon pružene medicinske pomoći u Surdulici, transportovan je u niški Klinički centar.

Saobraćajci u Vladičinom Hanu su tokom redovne kontrole zatekli vozača Fijata (32) koji je upravljao automobilom sa 2,43 promila alkohola u organizmu. Protiv njega je zbog prekršaja „nasilnička vožnja“ podneta prekršajna krijava, a određeno mu je zadržavanje do 12 sati.

BONUS video: Hapšenje pred derbi

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar