Gradina: Sprečeni krijumčari viskija i semena marihuane

Hronika 19. apr. 202114:30
Podeli:
Viski i marihuana zaplena Gradina
Merenje ampula sa semenom marihuane Foto:Uprava carina

Na izlazu graničnog prelaza Gradina, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja 17 flaša viskija i oko 300 grama semena marihuane, saopštila je danas Uprava carine.

U saradnji sa policijom, seme marihuane je otkriveno juče, kada je na prelaz iz Španije oko 20 sati pristigao „BMW“ bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin (31) koji je putovao ka Bugarskoj.

Tokom detaljnog pregleda automobila, službenici su iza zaštitne plastike u kaseti ispred suvozačevog sedišta pronašli plastičnu kesu ispunjenu ampulama, u kojima se nalazilo 276 grama semena marihuane, odnosno 4.005 semenki zapakovanih u 92 providne ampule.

Nekoliko sati kasnije, na prelaz je stigao i „BMW“ austrijskih registarskih oznaka, u čijem su prtljažniku nađene torbe prepune viskija.

Vozilom austrijskih registarskih oznaka je upravljao turski državljanin (36) u društvu sunarodnika (29).

Prema važećim propisima dozvoljeno je sa sobom preko granice nositi jedan litar žestokog alkoholnog pića, a ova dvojica putnika su ponela čak 17 flaša od čega najviše Čivasa (14 flaša od 0,7l) i Balantajna (3 flaše od 0,7l).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar