Foto: Shutterstock

Nepoznata osoba, poslednjih nekoliko dana, puca i ubija mačke na Banovom brdu u Beogradu, zbog čega su građani, koji imaju ljubimce, uplašeni, javlja čitalac portala Nova.rs

Redakciji našeg portala obratio se građanin koji tvrdi da je u nedelju, 19. jula, u Ulici Milana Stanivukovića, nepoznata osoba pucala na dvojicu mačora.

„Prvi mačor je ranjen u predelu ramena, dok je drugom pucano u usta. Obojica su primljeni kod veterinara u teškom stanju. Treća mačka nije nađena. Delimo životnu sredinu sa duboko poremećenom strukturom ličnosti koja demonstrira bezobzirnu svirepost“, navodi u mejlu ovaj čitalac.

On kaže i da je prijava podneta nadležnoj Policijskoj stanici na Čukarici, te da se obratio i agencijama za zaštitu životinja. Podseća i da je Krivičnim zakonikom za ovo delo predviđena kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Sličan mejl dobili smo od još jednog čitaoca, gde se navodi da je poslednjih dana učestalo nasilje nad mačkama, koje se dešava na Banovom brdu.

„Postoje fotografije i video snimci rengena gde se jasno vidi rasprsnut metak u glavi mačke, ceo metak izvađen iz tela druge mačke, kao i fotografije povređenih životinja koje su uznemirujuće“, navodi ova čitateljka.

Iz Biroa MUP za saradnju sa medijima potvrđeno je našem portalu da je slučaj prijavljen policiji.

„Obaveštavamo Vas da je policiji prijavljeno da su povređene dve mačke na teritoriji opštine Čukarica. Policijski službenici rade na identifikaciji izvršioca i predmeta kojim su povređene životinje“, rekli su iz MUP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare