Foto: Shutterstock

Dečak (7), koji je sinoć smešten u Opštu bolnicu u Gornjem Milanovcu, nakon što ga je udario automobil u strogom centru grada, na Trgu kneza Mihaila u petak uveče, stabilno je zdravstvenog stanja i oseća se dobro.

“Ponovljena je dijagnostika, sve je u redu. Dečak se dobro oseća, jedino su izrazite lakše povrede kolena. Po medicinskom protokolu određuje se u ovakvim i sličnim slučajevima zadržavanje do 48 sati u bolnici zbog praćenja stanja. Bez obzira što je sve u redu, ostavlja se taj period za dalje provere, zbog problema koji se eventualno mogu javiti tek u tzv. drugom vremenu, koje se ne mogu dijagnostifikovati na samom početku. Dakle, dete je dobro i u pitanju su lake telesne povrede”, rekao je Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu za GMInfo.

Pročitajte još:

Psihološka evaluacija i posledice traumatičnog događaja na dete biće procenjivane u dužem periodu.

Automobilom koji je u uleteo pešačku zonu i udario dečaka, upravljao je S.V. (33) iz ovog grada, pri čemu je vozilom udario sedmogodišnjeg dečaka na bicikli. Od siline udarca, dečak je pao na vetrobransko staklo koje je napuklo. Vozač je pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo zaustavljen u blizini bolnice i priveden u policiju.

Incident je privukao svu pažnju ljudi prisutnih u tom trenutku na šetalištu, pa i okupljenih na jedanaestom protestu „Milanovac protiv nasilja“. Međutim, u minutima po tom događaju, odvijao se incident na ivici tuče između dela okupljenih na protestu i starijeg čoveka, koji ih je, nasrćući, najpre psovao i vređao.

“Sinoć je umalo došlo do fizičkog obračuna, ali obe strane su se u poslednjem trenutku suzdržale, organizatori su smirivali napetost, kao i policija, koja je tada već bila brojnija zbog incidenta sa automobilom. Stariji gospodin od ranije je poznat kao neko ko glasno negoduje i dobacuje na javnim okupljanjima opozicionog karaktera, poput skupova „1 od 5 miliona“ koji su se događali u glavnoj ulici u Milanovcu u prvim mesecima 2019. godine”, ispričao je jedan od demonstranata na skupu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar