Foto:EPA-EFE/Andrew Harnik / POOL

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, a na predlog Osnovnog javnog tužioca, Osnovni sud u Velikom Gradištu osudio je Petra Miladinovića (22) iz Golupca na šest meseci kućnog zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda, dok je Stefan Ljujić (24) iz Golupca osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja lakih telesnih povreda, piše Tpknews.

Kako je Nova.rs već pisala, grupa mladića iz Požarevca pretučena je bejzbol palicama u noći 3. na 4. oktobar, u pešačkoj zoni u Golupcu, a prema saznanjima Tpknews-a, u tuči je učestovao i Uroš Mijović, sin Nebojše Mijovića, koji je predsednik opštine Golubac i Jovica Josić poznatiji kao Kiki, koji je predsednik Sportskog saveza u Golupcu. Oni su, kako je ovaj portal izvestio, prema navodima očevidaca, brutalno prebili grupu mladića koji su bili na žurci u lokalnom kafiću.

„Nisu privedena glavna dvojica koja su učestvovala u tuči, već neki mlađi muškarci koji su bili tu. Navodno su iz Beograda i, prema nezvaničnim informacijama, oni će preuzeti krivicu na sebe“, rekao je ranije izvor upućen u slučaj.

Izrečene kazne su blage, jer njih dvojica nisu ranije bili osuđivani, prenosi pomenuti portal.

Do tuče je došlo 4. oktobra ove godine oko pola 1, u kafiću „City“ u Golupcu. Posle verbalnog sukoba. Petar je napao Nemanju Stojanovića (24) iz Beograda, počeo je da ga udara pesnicama po glavi i telu, a kad je ovaj pao, udario ga je još nekoliko puta pesnicom. Time mu je naneo teške povrede u vidu frakture baze nosa.

Nemanja se nakon dobijenih batina udaljio iz kafića „City“ i kasnije našao svoje drugove Vlastimira Stepića (23) iz Požarevca i Dragomira Novakovića (22) iz Beograda.

Nemanja je svojim drugovima rekao da je kod kafića izgubio naočare, pa su oni otišli da ih traže. Tu ih je dočekao Stefan i staklenom flašom udario Stepića, a zatim i njegovog druga, nanevši im lake telesne povrede. Stefan je zatim krenuo autom i usput sreo Miloša Pacića iz naselja Vinci, uzeo dršku od metle i udario ga njome više puta.

Nasilnici su ubrzo uhapšeni i određeno im je zadržavanje od 48 časova. Oštećeni u ovim incidentima upućeni su na parnicu radi naplate nadoknade zbog zadobijenih povreda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar