Miodrag S. (84) iz sela Kovačevci u opštini Gadžin Han, stradao je u požaru koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima, izbio sinoć oko 17.00 sati u njegovoj porodičnoj kući. Vatrenu stihiju obuzdale su njegove komšije koje su u izgorelom krevetu pronašle Miodragovo telo. Policija je obavila uviđaj, ustanovljeno je da nema sumnjivih okolnosti koje bi ukazivale da je njegova smrt nastupila kao posledica krivičnog dela.

Požar u starčevoj kući prva je primetila njegova komšinica Ljiljana Stanković, koja ga je obilazila i starala se o njemu.

„Tog prepodneva sam ga posetila, doručkovao je i popio lekove. Nakon toga sam ga dva puta zvala telefonom, požalio mi se da se ne oseća dobro, pa sam ga posavetovala da ne ustaje iz kreveta. S ozbirom na to da je oko pet sati trebao ponovo da uzme lekove, otišla sam do njegove kuće. Videla sam da kroz vrata kulja plamen, ušla sam u sobu, bila je puna dima, pomislila sam da ću se ugušiti. Istrčala sam i pozvala komšije, ali i policiju, šta sam drugo mogla. Zvali smo i vatrogasce, ali je naše selo daleko, znali smo da će im trebati vremena da dođu, a nije se moglo čekati. Ugasili smo vatru, ja nisam mogla da uđem u njegovu sobu, ne bih mogla da podnesem taj prizor. Suprug mi je pre trinaest godina poginuo kad mu se prevrnuo traktor, doživela sam ogromnu traumu i otada izbegavam takve situacije jer su mi strašno stresne“, priča Ljiljana.

Komentarišući događaje koji su prethodili tragediji, Ljiljana navodi da je Miodrag govorio da će se zapaliti, ali da ne može da tvrdi da je on zaista to i učinio.

„Pretio je da će se upaliti, čak je zvao i policiju i govorio da će to učiniti. Govorila sam mu da to ne čini, da ne povređuje svoju decu. Čudan je čovek bio, nije sarađivao sa porodicom, celo selo se uznemirilo zbog toga što mu se desilo“, objašnjava ova meštanka Kovačevca.

Pejča Mitić Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Pejča Mitić je bio među prvima koji su gasili vatru na kući nesrećnog penzionera.

„Oko pet sati popodne sam otišao kod komšije, pozvao me da telimo kravu. Taman smo popili kafu kada sam čuo Ljiljanu kako zapomaže : „Pejčo, brzo, Mika se upalio!“ Otrčali smo do njegove kuće, vidimo soba u plamenu, prozor smo slupali ali se nije moglo unutra. Dim je bio veliki, a nismo imali maske, dohvatili smo kofe, napunili vodom i kroz prozor gasili požar. Ljiljana je zvala policiju, brzo su došli, a za njima i vatrogasci. Miodragu nije bilo pomoći, video sam kroz prozor da mu je telo izgorelo“, opisuje Mitić tragediju kojoj je svedočio.

U kući pokojnog penzionera, novinari su zatekli njegovog sina koji nije želeo da komentariše nesreću. Kratko je kazao da ne dozvoljava da se kuća njegovog oca fotografiše kako se porodica ne bi dodatno uznemiravala. Čovek koji je sa njim bio napomenuo je da veruje da je vatru izazvao pikavac jer u sobi u kojoj je Miodrag zatečen nije bilo grejnih tela.

Bonus video: Snimci dronom dan posle velikog požara u Futogu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar