Gajić: Tužilac može opet da traži pritvor za Koluviju

Hronika 04. okt. 202113:42
Podeli:
Vladimir Gajić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Narodna stranka (NS) ocenila je danas da tužilac u slučaju "Jovanjica 2" ima osnova da zatraži da se prvooptuženom Predragu Koluviji ponovo odredi pritvor, iz kojeg je nedavno pušten, zbog intervjua koji je, kao novinaru, dao svom advokatu Vladimiru Đukanoviću.

„Prekršana je zabrana uticaja na svedoke i uznemirenje javnosti. Šta bi se desilo da tužilac zatraži ponovo pritvor za Kuluviju, ali ne verujem da će se to desiti“, rekao je šef Pravnog tima NS Vladimir Gajić na konferenciji za novinare.

Đukavić je intervjuisao Koluviju nakon što mu je pre nekoliko dana ukinut zatvorski i određen kućni pritvor.

On je rekao da Đukanović nije prekršio odredbe tima što brani Kuluviju, iako je kao predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe i član pravosudnih tela koja utiču na izbor sudija i tužilaca, ali to predstavlja sukob interesa.

Prema rečima Gajića, „u odbranu“ Koluvije uključio se i predsednik države Aleksadar Vučić, iz Ujedinjenih arapskih emirata i pri tome „bagatelisao za šta se vlasnik ‘Jovanjice’ tereti služeći se neistinom“.

Kako je rekao, Vučić je naveo neuporedivo manju količinu droge od one za koju je Koluvija optužen da je uzgajao, a reč je zapravo „o 4,5 tone proizvedene marihuane i 65.000 njenih stabljika“.

Napominjući da su u slučaju „Jovanjica 2“ optuženi i neki pripadnici bezbednosnih službi on je rekao da je „tradicija u Srbiji da je Bezbednosno informativna agencija (BIA) neprikladno povezana sa drogom“.

„Ako se sećate u sefu BIA je, posle 2000 godine, nađeno 600 kilograma heroina, ali za to niko nije odgovarao“, rekao je Gajić, podsećajući na podatak koji se čuo prilikom suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Potpredsednik NS Miroslav Aleksić, nije se pojavio na konferenciji za novinare, jer je, kako je objašnjemo, u izolaciji zbog korone.

BONUS VIDEO: Odbrana Koluvije na nacionalnim frekvencijama. Predsednik brani iz Dubaija, svita iz Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar