Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nikola Malbaša, bivši fudbaler Partizana, koji je pre dva dana uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije jednog muškarca u zemunu, saslušan je danas u Višem tužilaštvu gde je negirao krivicu.

Kako portal Nova.rs saznaje,  Malbaša se tereti da je 8. jula, s predumišljajem pokušao da ubije muškarca sa više uboda nožem. Njih dvojica su zajedno bili u automobilu, gde su se najpre verbalno sukobili. Prema nezvaniučnim saznanjima, motiv obračuna dvojice poznanika navodno je novčani dug, ali to još uvek nije zvanično potvrđeno.

Viši sud u Beogradu odredio je danas na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana bivšem fudbaleru Nikoli Malbaši, osumnjičenom da je 8. jula nožem izbo Igora Neškovića, koji je zadobio teške telesne povrede opasne po život. Pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, rekla je portparol suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluka suda odbrana Malbaše ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana. Ranije danas Više javno tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Malbaše, koji je na saslušanju negirao krivično delo. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju, rekla je portparol tužilaštva Irena Bjeloš. On se tereti da je sa umisljajem pokusao da liši života ostećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nožem naneo više teških telesnih povreda.

U daljem toku postupka tuzilastvo će ispitati oštećenog I.N., kao i ostale svedoke. Bivši fudbaler je desetak dana bio u bekstvu, pre nego što je uhapšen.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar