Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

MUP Srbije intenzivno od ranog jutros sprovodi uvežbavanje programa ispred Palate Srbije na Novom Beogradu ,koji će biti prikazan povodom promocije nove klase policajaca koji su obuku završili u Sremskoj Kamenici.

Od ranog jutra na platou ispred Palate Srbije ispred glavnog ulaza budući policajci uvežbavali su strojevi korak za defile, koji se priprema, a važnu ulogu imala je i helikopterska esakdrila MUP-a Srbije koja je izvela specijalni program helikopterskog desanta i spuštanja specijalaca niz konop iz helikoptera.

U ovoj vežbi ulestvovala su tri helikoptera MUP-a Srbije jedan novi Erbas H-145M i dva starija modela AB-212A.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

U pripremi programa posle defilea nastupili su pripadnici MUP koji su izveli pokaznu vežbu zaštite štićene ličnosti, kao i sprečavanje eventualnog napada terorista.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

U nastupi pripadnici sektora koji se bave obezbeđenjem zaštite  važnih ličnosti su pokazali su proceduru i postupak kako se ličnost transportuje, a zatim i štitit od potencijalnih napadača. U ovoj vežbi učešće je uzeo još jedan policijski helikopter SA-342 „Gazela“ koji je štićenu ličnost obezbeđivala iz vazduha i pružanje podrške kako u dolasku, tako i ond napada i odlaska ličnosti koja treba da se zaštiti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare