Foto: Nova.rs

Autobus koji je prevozio 78 putnika na letovanje u Stavros koji je jutros oko pet časova učestvovao u saobraćajnoj nesreći na deonici puta od graničnog prelaza Evzoni ka Solunu, danas je odšlepovan u Srbiju.

Novinarka Nove prošla je kraj mesta nesreće u povratku sa letovanja oko 15 sati kada je autobus podignut iz jarka na točkove, radi prevoza u Srbiju.

„Na mestu nesreće i dalje je bilo puno policije. Još nije bilo uklonjeno ni slupano putničko vozilo u kojem su se nalazili izginuli ljudi. Ono što smo videli na licu mesta je srpska šlep služba koja je podizala autobus“, kazala je naša novinarka.

Turisti, njih 53 zavisno od težine povreda zbrinuti su u bolnicama u Polikastru i Solunu. Do nesreće je došlo kada je automobil u kome je bilo četvoro ljudi prešao na suprotnu stranu kolovoza i direktno se sudario sa autobusom nakon čega je na njega naleteo automobil kojim je upravljala srpska državljanka.

Troje putnika iz automobila koji je izazvao udes je preminulo na licu mesta, a četvrta osoba je u bolnici.

Foto: Nova.rs

Bojan Milosavljević, direktor turističke agencije Ski&Sun Travel, koja je organizator putovanja, saopštio je da je većina putnika zadobila lakše telesne povrede.

„U autobusu je bilo 78 putnika koji su putovali u Stavros. Od šest sati ujutro po grčkom vremenu došlo je do udesa, prema informacijama koje do sada imamo većina putnika je lakše povređena i nemamo tačne brojke. Lakše povređeni su u bolnici u Polikastru, a teže su zbrinuti u Solunu. Jedan naš predstavnik je već stigao u solunsku bolnicu dok je suvlasnik agencije na putu za Polikastro. Mi smo odmah jutros poslali jedan autobus, a angažovali smo i grčkog prevoznika da budu na raspolaganju putnicima. Čekamo nove informacije, na vezi smo sa Ministarstvom inostranih poslova i sa konzulatom u Solunu“, kazao je Milosavljević.

Fotografije sa lica mesta pokazuju da je udes bio strašan, automobil koji je učestvovao u udesu je potpuno smrskan. Autobus je završio u jarku, prevrnut na bok, vetrobransko staklo je potpuno izlomljeno i unutrašnjost vozila je potpuno uništena, a stvari turista su poispadale van.

Foto: Nova.rs

Kako izveštavaju grčki mediji, vozač autobusa iz Srbije je ispričao da je muškarac koji je upravljao automobilom koji se u njega zakucao, zaspao za volanom . Kako je dalje naveo, u nameri da izbegne udes skrenuo je udesno, ali nije uspeo da izbegne vozilo, te se prevrnuo u jarak.

Takođe, kako navode grčki mediji u vozilu koje je izazvalo udes bila su trojica Grka i jedan Rus koji su krenuli na pecanje. U trećem vozilu koje je učestvovalo u udesu bili su žena i dete, ali oni nisu povređeni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar