Aleksandar Zdravković sa advokaticom Milicom Colić, Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pripremno ročište u suđenju Aleksandru Zdravkoviću, nekadašnjem pripadniku "zemunskog klana" koji je prvostepeno osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja atentata na biznismena Milana Beka 2014. godine, nakon čega je Apelacioni sud ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno odlučivanje, održano je danas u Višem sudu u Beogradu. Prema nezvaničnim saznanjima, Zdravković je negirao krivicu.

Zdravković se u sudu pojavio u pratnji advokata Milice Colić Kravarski, nakon čega je održano pripremno ročište na kojem se on izjašnjavao o krivici.

Prema nezvaničnim saznanjima, Zdravković je negirao krivično delo za koje se tereti. Na narednom pretresu trebalo bi da se sasluša biznismen Milan Beko, koji je teško ranjen u pokušaju atentata novembra 2014. godine. Takođe, kao svedok pozvana je i Maja Adrovac. Inače, Adrovčeva je jula ove godine pravosnažno oslobođena za krivično delo pomaganje u zločinu, a za koje se teretila.

Aleksandar Zdravković s advokaticom Milicom Colić, Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zdravković je na današnje ročište došao iz kućnog pritvora, nakon što je sredinom jula pušten iz Centralnog zatvora u kom je proveo četiri godine.

Zdravković u pratnji advokatice napustio sud, Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Interesantno je i da je on pušten u kućni pritvor, iako je, nakon što je iz Belgije izručen Srbiji, svaki put u sud dovođen pod jakim merama obezbeđenja.

Biznismen Milan Beko nije se pojavio na pripremnom ročištu.

Podsetimo, odlukom Apelacionog suda koja je doneta jula ove godine, Maji Adrovac, koja je takođe bila optužena u slučaju Beko, potvrđena je presuda kojom je, po drugi put, oslobođena krivice za pomaganje u ubistvu Beka. Ona se optužnicom teretila da je napadaču na Milana Beka obezbedila municiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare