Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Srpska prestonica je završila u totalnom saobraćajnom kolapsu na svim pravcima zbog lančanog sudara i prostesta penzionera. To je dovelo do toga da je prelaz preko svih beogradskih mostova bio otežan, pa su putnici odlučili da im je isplativije da krenu pešice, nego da se pomeraju metar po metar u dupke punim autobusima u vreme pandemije koronavirusa.

Nema dela prestonice koji u popodnevnim časovima nije bio u saobraćajnom kolapsu. Najviše su bile opterećene saobraćajnice koje vode prema mostovima. Međutim, popularna „čukanja“, ali i lančani sudari uzeli su danak u čuvenim popodnevnim gužvama tokom petka.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

I u strogom centru je kolaps, na potezu Svetogorska, Takovska i ulica Kneza Miloša. Najgore je na ključnim raskrsnicama gde većina nesavesnih vozača ulaskom u raskrsnicu po svaku cenu i zastojem, blokiraju važne saobraćajnice.

Glavni krivac za kolaps u saobraćaju od Gazele, pored Hitne pomoći, pa sve do skretanja za pogon „Laste“ je bio lančani sudar koji se desio danas na auto-putu kod beogradske Hitne pomoći u centru Beograda, zbog čega su se stvorile kilometarske kolone automobila.

Foto: Printscreen/naxi.rs

U sudaru na auto-putu je učestvovalo 7 automobila, ali srećom niko nije teže povređen, preneli su beogradski mediji.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Danas ranije u centru grada gužve su nastale bile zbog protesta penzionera, zbog čega je saobraćaj i u terazijskom tunelu bio otežan, a gužve su bile na svim većim raskrsnicama u gradu.

Foto: Printscreen/naxi.rs

Gužve su zabeležene i na Brankovom mostu, Starom savskom, Gazeli i na mostu na Adi, ali i na Pančevcu.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Popodnevni špic već je uveliko otpočeo, a očekuje se da će najveći priliv automobila biti oko 17 časova, kada se ljudi vraćaju sa posla, pa se građanima preporučuje da,ako mogu izbegavaju glavne saobraćajne pravce ili da se naoružaju strpljenjem, jer ni učestalo pritiskanje automobilskih sirena neće pomoći da što pre stignu do svojih kuća i stanova.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare