Foto:E-Stock_dusan_milenkovic

Vatrogasci se trenutno nalaze u Vidovdanskoj 2a na Vračaru, gde se pre dve nedelje urušilo deo zgrade zbog kopanja temelja na gradilištu pored, a kako saznajemo, u toku je rušenje objekta.

Stanarima je jutros omogućeno da uđu u stanove i uzmu samo ono što je neophodno, ali i predmete koji im znače.

Foto:E-Stock_dusan_milenkovic

Podsetimo, zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula, zbog zidanja objekta pored nje zbog koga je bila iskopana velika temeljna jama. Prilikom prvog urušavanja nije bilo povređenih, a stanari su evakuisani, da bi se urušavanje zgrade nastavilo i u narednim danima.

Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je protiv investitora i izvođača radova podneta krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako je „Nova“ pisala, u slučaju Vidovdanske, prema podacima Odeljenja za građevinske i komunalne poslove opštine Vračar, kao investitori radova upisani su Milica Mišić, Borisav Božić, Ivana Božić, ali i Slobodan Božić, kojem je dosad nekoliko puta bio blokiran račun zbog neizmiravanja obaveza – poslednji put u martu ove godine, zbog neplaćenih doprinosa za socijalno osiguranje.

BONUS video: Urušavanje u Vidovdanskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare