Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, zaplenili su više od 174 kilograma marihuane i uhapsili S. I. (33) i L. L. (20) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

On je upozorio da Srbija nije niti će biti tržište za prodaju i distribuciju marihuane ili bilo koje druge droge.

„Pripadnici Uprave kriminalističke policije zaplenili su 174,4 kilograma marihuane koja je iz Albanije stigla do juga naše zemlje i bila namenjena za dalju prodaju po Srbiji i distribuciju u zemlje Evropske unije. Svako ko pomisli da prodaje ili prevozi drogu kroz Srbiju naići će na snažan udar srpske policije“, naveo je ministar.

Foto: MUP Srbija

Podsetio je je policija u januaru takođe presekla lanac krijumčarenja 300 kilograma marihuane iz Albanije kod Velikog Trnovca.

„Kao što vidite, u svakom mestu, gradu i selu u Srbiji, zakon se dosledno sprovodi i primenjuje. Nemojte više pokušavati, nećete izbeći srpsku policiju, Srbija nije niti će biti tržište za prodaju droge“, kazao je ministar.

Foto: MUP Srbija

Policija je na teritoriji opštine Prokuplje, u mestu Beloljinu zaustavila teretno vozilo marke „mercedes“, registarskih oznaka AP KiM, kojim je upravljao S. I, dok se L. L. nalazio na mestu suvozača i prilikom pregleda vozila, u delu koji je namenjen za smeštaj tereta, u pokretnom podu, pronašla 23 platnene vreće sa ukupno 171 paketom marihuane, ukupne težine 174,4 kilograma.

Oni se terete da su navedenu drogu iz Albanije transportovali radi dalje prodaje po Srbiji i zemaljama Evropske unije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Prokuplju.

BONUS VIDEO: Policija u Barajevu otkrila laboratoriju za proizvodnju opojnih droga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar