svedok ubistva Srđan Velimirović Foto:Miljana Isailović/Nova.rs; privatna arhiva

Nišlija Srđan Velimirović, koji je bio sa braćom Grujić veče uoči ubistva, kaže da je pomenuta porodica bila nesrećna, te da su i Milan i Saša, kao i njihov otac bili psihijatrijski bolesnici, dok je samo majka bila zdrava. Nakon smrti roditelja, s obzirom da nisu bili sposobni za rad, živeli su od njihove penzije. Saša je bio miran, a Milan je bio agresivan.

Velimirović u razgovoru za Nova.rs objašnjava šta je prethodilo jezivom zločinu.

„Te večeri sam bio kod njih do 21 sati jer smo družili. Oko pola 4 ujutru me je Milan pozvao i rekao da odmah dođem jer je Saša umro. Kada sam došao, primetio sam da na oku ima masnicu, koje nije bilo kada smo se rastali. Međutim, Milan je tvrdio da je on umro prirodnom smrću, da je on pokušavao da mu pomogne, davao mu je veštačko disanje i masirao srce“, priča naš sagovornik i dodaje:

svedok ubistva Srđan Velimirović Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

„Tvrdio je da je pozivao Hitnu pomoć, a da ona navodno nije htela da dođe. Nameravao je da zove pogrebnu firmu, da preuzme telo, ali sam mu ja rekao da mora prvo lekara da pozove. Mrtvozornik je ujutru došao, a ubrzo je stigla i policija, pa su nas priveli na saslušanje. Mene su stavili na poligraf, umalo sam sam se uspavao, jer sam znao da nisam ništa kriv“, kaže Srđan za Nova.rs.

Tvrdi i da je Milan i ranije tukao Sašu, gotovo svakodnevno, a onda se ponašao da ništa nije bilo.

Milan Foto:privatna arhiva

Podsetimo, osumnjičeni Grujić je smrt brata prijavio 6. maja Hitnoj medicinskoj pomoći u Nišu.

Pročitajte još:

U trenutku dolaska Hitne pomoći, Grujić je brata okupao, obrijao, obukao i spremio za sahranu. Ispričao je nadležnim službama da je brata zatekao nepomičnog, te da ga je drmao u nameri da ga probudi.

Podsetimo, osumnjičeni je priveden i određeno mu je zadržavanje, nakon čega će biti saslušan.

BONUS VIDEO: Mesto zločina kod Smederevske Palanke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar