Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Policijske brigade gde se uverio u njihovu obučenost, spremnost i opremljenost, poručivši im da će od sada pa ubuduće Ministarstvo činiti sve da stalnim nabavljanjem opreme olakša posao svih pripadnika brigade.

Ministar Vulin je istakao da mu je posebno drago što su pripadnici Policijske brigade konačno dobili opremu kakvu zaslužuju i koja će im olakšati svakodnevni posao.

„Drago mi je da ste dobili opremu kakvu zaslužujete, a svaku narednu opremu koju budemo nabavljali uvek ćemo se truditi da na prvom mestu bude bezbedna i da što kasnije iziskuje vašu upotrebu“, rekao je ministar policije.

Vulin je poručio pripadnicima Policijske brigade da su oni brana svakome ko bi pokušao da ugrozi stabilnost naše zemlje i svakom ko krši zakon.

„Moj posao je da vas sačuvam, kao što je vaš posao da sačuvate našu zemlju i da sačuvate javni red i mir. Znam da ste brana svakome ko bi pokušao da ugrozi stabilnost naše zemlje, svakom ko krši zakon. Ponosan sam što znam da naša država uvek može da računa na vas i što ste u svakom trenutku spremni da izvršite svako naređenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U vašu ljubav prema zemlji, patriotizam, ne može niko da sumnja. Ovde su ljudi koji su u najtežim vremenima pokazali kako se voli i čuva naša zemlja“, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

U proteklih godinu dana Ministarstvo unutrašnjih poslova je za potrebe što efikasnijeg rada i funkcionisanja pripadnika brigade obezbedilo najsavremenije uređaje, sportsku opremu, zaštitnu opremu, uniforme, obuću, adekvatne sprave za vežbanje. Obezbeđena je zaštitna oprema za pripadnike koji regulišu javni red i mir, obezbeđena je oprema za balističku zaštitu, oprema za pripadnike Čete konjanika i Čete vodiča službenih pasa, kao i oprema za pripadnike čete za protivdiverzionu zaštitu.

Ministarstvo policije nastavlja brzu modernizaciju Policijske brigade započetu pre godinu dana, te se uskoro očekuje i realizacija već potpisanih ugovora za nabavku najsavremenijih terenskih vozila.

BONUS VIDEO: Ovako su uhapšeni otmičari „kavčanina“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare