Foto: Landelijke Eenheid/ Twitter

Srbin (40) uhapšen je u Amsterdamu, a u kući u kojoj je boravio u tom gradu pronađeno je pet miliona evra, na desetine kilograma droge i oružje i ovo je, kako je saopštila holandska policija, najveća zaplena u toj zemlji ove godine.

Kako se navodi, 40-godišnji Srbin bio je praćen određeno vreme od strane policijskih službenika. Oni su, prateći ga, uočili da se sastao sa jednim mladićem (26) iz Roterdama.

Nakon što su završili razgovor, mladić iz Roterdama je ušao u automobil koji su policajci odmah pregledali, ali u njemu nisu našli ništa.

Foto: Landelijke Eenheid/ Twitter

Nastavili su da prate 40-godišnjeg Srbina do jedne kuće u centru Amsterdama. Videli su da je određeno vreme zadržao u tom objektu, a zatim je izašao, što su policajci iskoristili i odlučili su da ga presretnu.

Policija je pretresla i ceo objekat, a u kući u kojoj je boravio Srbin odmah su pronađene novčanice – pet miliona evra u gotovini, na desetine kilograma narkotika za koji se veruje da je kokain. Pored toga, nađeno je i oružje.

Foto: Landelijke Eenheid/ Twitter

Pošto Srbin nije mogao da objasni policajcima šta je radio u kući, odmah je priveden i sudija mu je odredio pritvor od 14 dana.

Istraga je i dalje u punom jeku, a policajci su otkrili da u pomenutoj kući niko nema prijavljen boravak, zbog čega se veruje da je korišćena kao takozvana štek-kuća za neke kriminalne radnje.

Bonus video: U Nišu zaplenjeno 520 kg marihuane


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)