Foto: Printscreen TikTk, privatna arhiva

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija danas je na području Radanovačke šume kod Subotice pronašla 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbednosno interesantnih lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom.

Među pronađenim migrantima, otkrivena su dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela.

Pročitajte još:

Kako je preneo „Telegraf“ uhapšeni su general avganistanske vojske i snajperista za kojima je Francuska raspisala međunarodne poternice zbog najtežih krivičnih dela i terorizma.

Uhapšeni teroristi

Reč je o Abdulu Basiru Hasaniju zvanom Kapetan, inače oficir avganistanske vojske i snajperisti Meru Hamzi, komandiru jedinice Bardi 313 jedinice u Avganistanu,

Uhapšeni teroristi

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane.

Foto: MUP

Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u prihvatne centre.

Pripadnici Radne grupe sproveli su i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gde su pronašli 93 migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnika Radne grupe formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim Odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

Bonus video: Akcija MUP – hapšenje migranata 29.12.2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare