Dejan Stanojević, nastradali vojnik, poginuo vojnik, Kongo
Dejan Stanojević Foto: Facebook/Vojni Sindikat Srbije

Pripadnik Vojske Srbije, potpukovnik Dejan Stanojević, poginuo je prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo (MONUSCO) na istoku te zemlje.

Kako je saopštilo ovdašnje Ministarstvo odbrane, Stanojević je bio u helikopteru na koji je pucano sa zemlje, nakon čega se vazduhoplov srušio. Osim Stanojevića, u padu helikoptera poginuli su i drugi članovi posade, a kako su preneli strani mediji, reč je o državljanima Pakistana i Rusije.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine. U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo se nalazio od 24. oktobra 2021. godine.

„Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva. Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece“, ističe Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeće sve neophodne mere za povratak tela pokojnog Dejana u Republiku Srbiju i pružiće svu neophodnu pomoć njegovoj porodici.

Bonus video: Komandant Kfora helikopterom obišao Jarinje i Brnjak

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar