Foto:Instagram

Tragično nastradali Aleksandar P., koji se utopio u Šapcu, imao je samo 18 godina, a sutra je trebalo da slavi svoju maturu. Bio je sa drugarima na Savi, a njegov prijatelj koji je pokušao da ga spasi je ispričao za Nova.rs kako se tragedija odigrala.

„Ja sam ga prethodni dan zvao da dođe, rekao je da hoće, ali se neće kupati. Jedan drug i ja smo se kupali, ja sam ga upitao da li zna da pliva, rekao je da zna… Posle nekog vremena j rekao: „Ajde i ja ću, lepa je voda“. Ja sam plivao nekih dvadeset metara ispred njih dvoje“, počinje priču A.K.

„Držao me je za ruku“

„U jednom momentu on je počeo da se davi, samo su mu se ruke videle. On je teži i viši od mene, ja sam pokušao da ga podignem nekako, u jednom momentu sam i ja potonuo skoro do dna. Držao me je za ruku, da sam ostao minut duže verovatno bih i ja nastradao, jedva sam se spasio… Čovek neki koji je bio na obali je skočio i pokušali smo da ga nađemo ali nismo uspeli. Odmah je pozvana policija, ronioci su došli nakon dva sata. I njegov otac je došao na lice mesta, šta da vam kažem, kada neko izgubi sina“, ispričao je neutešni drugar.

Pročitajte još:

Uviđaj je trajao više od pet sati, a kako kaže drugar, dubina u tom delu reke je oko tri metra. Ronioci su pretraživali celu okolinu reke Save, ali je nažalost nisu imali sreće.

Kako saznajemo, Aleksandar je sutra trebalo da slavi maturu. On je iz Jevremovca, sela u okolini Šapca, a bio je na Savi sa svojim drugarima iz škole.

Ronioci danas nastavljaju potragu za mladićem u reci Savi.

BONUS VIDEO: Pronađeno telo čoveka u Nišavi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram