Eksplozija u stanu u Paraćinu Foto: Instagram/192_rs, Privatna arhiva

Eksplozija je bila toliko jaka da je nesrećnu Anu S. izbacila iz stana, a od zadobijenih povreda preminula je u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice.

Ekspozija se dogodila oko 14.40 časova, a prema prvim, nezvaničnim informacijama, uzrok eksplozije je neispravna plinska boca. Detonacija je bila tako snažna da je nesrećnu Anu S. izbacila iz stana.

#related-news_0

Po rečima svedoka, njeno telo bilo je obliveno krvlju, a još je davala znake života kada je došla ekipa Hitne pomoći. Oni su je odmah stavili u vozilo i krenuli ka bolnici, lekari su pokušali reanimaciju, ali je nesećne žena ubrzo preminula.

Ana S., žrtva eksplozije u Paraćinu Foto: Privatna arhiva

Do nesreće je došlo u stanu u Ulici majora Gavrilovća 9 u Paraćinu. A delovi nameštaja i krhotine bile su rasute svuda po okolini. U eksploziji su oštećeni skoro svi stanovi u višespratnici. Od siline detonacije popucali su svi prozori na zgradi u kojoj se nesreća dogodila, ali i u nekim susednim zgradama.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„U tom stanu na trećem spratu živela je nekoliko godina naša komšinica Ana, mlađa žena, oko 37 godina, kojoj je baka poklonila stan. Povređena je i još jedna žena iz drugog stana, glava joj je bila sva krvava. I nju je takođe odvezla hitna“, priča, vidno uznemirena, komšinica sa prvog sprata.

Ana S., žrtva eksplozije u Paraćinu Foto: Privatna arhiva

„Bilo je mnogo prašine i dima, a ispred zgrade, odmah pored ulaza i auta, ležalo je telo ženske osobe koje je bilo u krvi. Nisam prilazio, ne znam da li je to bila baš naša komšinica koja živi u tom stanu. Cigle su padale sa zgrade odozgo. Otrčao sam do trećeg sprata, pa sišao i pozvao policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć“, svedoči Dušan Radović.

***

BONUS VIDEO: Eksplozija plina u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar