Foto: Facebook

Mladić Aleksandar Lazić nestao je 3. decembra između 14.00 i 15.00 časova na Paliluli i od tada o njemu se ne zna ništa. Lazić je u tom periodu imao nanogicu, a u trenutku nestanka bio je na dozvoljenoj šetnji. Više javno tužilaštvo u Beogradu sada je podiglo optužnicu protiv tri mladića osumnjičenih da su oteli Lazića ispred njegove kuće u Borči.

Miloš S. (23), Marko Z. (27) i Aleksa A. (24) terete se za krivično delo otmica za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 18 godina.

Svi se nalaze u pritvoru, a optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Držali ga 10 dana i mučili

Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni 3. decembra 2022. godine, oko 14.00 časova zajedno sa više nepoznatih lica, po prethodnom dogovoru, silom odveli A. L. i zadržali da više od 10 dana, u nameri da njega ili nekog drugog prinude da nešto učini, ne učini ili trpi, saopštilo je tužilaštvo.

Tako su sa dva automobila marke BMW i “opel astra” došli ispred Lazićeve kuće u Borči i sačekali ga da naiđe, s obzirom na to da je svakodnevno od 14.00 do 15.00 časova izlazio u dozvoljenu šetnju, jer je bio na meri zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

Potom su ga, kako je navelo tužilaštvo, silom ubacili u vozilo „opel astra“ i odvezli na nepoznatu lokaciju u pravcu nasipa reke Dunav u Кrnjači, gde ih je sačekalo više NN lica. Tu su Lazića tukli, a potom ga odvezli na nepoznatu lokaciju, gde je i dalje zadržan. Njegov nestanak je prijavljen 5. decembra.

Bonus video: Parking u Radničkoj 30 u Beogradu: Mesto gde je klan Veljka Belivuka otimao zrtve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare