Hapšenje otmičara Foto: MUP Srbije

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice osumnjičenih da su 3. decembra 2022. godine oko 14 časova oteli A. L. ispred njegove kuće u Borči, čiji je nestanak prijavljen dva dana kasnije. Miloš S. (23), Marko Z. (27) i Aleksa A. (24) terete se za krivično delo otmica za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 18 godina.

Svi se nalaze u pritvoru, a optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Kako je navedeno na sajtu Višeg tužilaštva, postoji opravdana sumnja da su okrivljeni 3. decembra 2022. godine, oko 14.00 časova zajedno sa više nepoznatih lica, po prethodnom dogovoru, silom odveli A. L. i zadržali da više od 10 dana, u nameri da njega ili nekog drugog prinude da nešto učini, ne učini ili trpi.

Tako su sa dva automobila marke “BMW” i “opel astra” došli ispred Lazićeve kuće u Borči i sačekali ga da naiđe, s obzirom na to da je on svakodnevno od 14 do 15 časova izlazio u dozvoljenu šetnju, jer je bio na meri zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora. Potom su ga silom ubacili u vozilo „opel astra“ i odvezli na nepoznatu lokaciju u pravcu nasipa reke Dunav u Кrnjači, gde ih je sačekalo više NN lica. Tu su A.L. tukli, a potom ga odvezli na nepoznatu lokaciju, gde je i dalje zadržan. Njegov nestanak je prijavljen 5. decembra.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar