Foto:MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Somboru da Srbija neće biti sigurno mesto za narko-dilere i da će ih policija hapsiti bez obzira da li prodaju jedan gram marihuane ili su napravili plantažu.

Ministar Vulin, koji je obišao ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane koja je otkrivena u selu Gakovo, kod Sombora, istakao je da je svaka zaplena narkotika za policiju veliki uspeh i velika pobeda.

„Kada uspemo da pronađemo i sprečimo ilegalnu proizvodnju narkotika, znamo da smo uradili veliku stvar, sačuvali smo ljudske živote. Organizovana banda koja je ovo radila, više to neće moći da radi. Neće moći da truje našu decu, a tehnologija i novac koji su uložili neće poslužiti za ono za šta su mislili, već su njome osigurali sebi dugogodišnju robiju“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, svako ko proda drogu našem detetu je ubica.

„Verujem da treba suditi za pokušaj ubistva svakome ko proda drogu, posebno maloletniku, ali i važeći zakoni su dovoljno dobri da ovakav ološ stave na dugogodišnju robiju“, rekao je Vulin.

Foto:MUP Srbije

Ministar se zahvalio policijskim službenicima Policijske uprave u Somboru koji su uradili ovu veliku zaplenu, bili strpljivi, posvećeni i uspeli da reše ovaj velik slučaj.

„Pripadnici Policijske uprave u Somboru sklonili su sa ulice ološ koji je trovao našu decu. Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova poseban akcenat daju borbi protiv narkotika i narko-dilera. Hapsićemo ih, bez obzira da li prodaju jedan gram marihuane ili su napravili plantažu. Srbija za narko-dilere neće biti sigurno mesto“, poručio je ministar Vulin.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru u ilegalnoj laboratoriji u Gakovu zaplenili su 2.176 biljaka marihuane, opremu za proizvodnju ove vrste narkotika i suplemente. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su D. B. (1985), S. B. (1995) i D. D. (1990). Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare