FOTO Od njih strahuju dileri, šverceri, teroristi i bombaši

Hronika 23. dec. 202017:24 > 17:24
Podeli:
Foto:MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas delu obuke za vodiče i dresuru službenih pasa Čete vodiča službenih pasa posebne jedinice policije Policijske brigade i najavio formiranje regionalnog centra za uzgoj i dresuru službenih pasa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Ministar Vulin je objasnio da formiranje ovakvog centra ima za cilj obuku i uzgoj pasa koji će biti angažovani na teritoriji cele zemlje i na svim graničnim prelazima kako bi pomogli policijskim službenicima u sprečavanju šverca narkotika, duvana, krijumčarenja ljudi, otkrivanju eksploziva i svih drugih vidova krivičnih dela u kojima službeni psi mogu biti od pomoći.

Foto:MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, znajući da su dobro dresirani službeni psi pouzdan oslonac policajcima u izvršavanju zadataka, nastaviće da unapređuje rad vodiča službenih pasa i ulaže u njihovo opremanje.

Foto:MUP Srbije

Vodiči službenih pasa u vežbama poslušnosti, spretnosti, savladavanja naoružanog lica, pronalaska i otkrivanja opojnih materija i narkotika, prikazali su obučenost i spremnost službenih pasa da pomognu policajcima u sprečavanju krivičnih dela.

Foto:MUP Srbije
Komentari

Vaš komentar