Foto:Uprava Carina

Postupak prijavljivanja gotovog novca na granici traje svega nekoliko minuta, ali se mnogi putnici ipak svesno izlažu riziku da budu otkriveni i da se nađu u prekršaju. Tako su 12. jula na prelazu Horgoš carinici, u saradnji sa policijom, otkrili tri takva slučaja i zaplenili skoro 100.000 evra koje putnici nisu prijavili.

Najpre je oko 10 časova na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil “audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su dvojica putnika putovala iz Nemačke ka Srbiji.

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje obojica su tvrdila da sa sobom nose samo lični prtljag, što je i potvrđeno. Međutim, na pitanje koliko gotovog novca nose sa sobom, suvozač je prijavio 2.500 evra, dok je vozač rekao da kod sebe ima oko 5.000 evra.

Foto:Uprava Carina

To je bilo daleko manje od onoga što su carinici kod njih pronašli tokom pregleda, jer se ispostavilo da suvozač u ličnoj torbici nosi čak 90.400 evra, a vozač 14.600.

Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, do okončanja sudskog postupka privremeno je zadržana suma od ukupno 85.000 evra. U drugom slučaju zabeleženom oko 17:30 časova za detaljnu kontrolu je izdvojen “BMW“ nemačke registracije, kojim su iz Nemačke ka našoj zemlji putovala dvojica stranih državljana.

Foto:Uprava Carina

Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da imaju po 10.000 evra kod sebe, da bi potom kontrolom kod njih bila pronađena suma od 31.570 evra.

Foto:Uprava Carina

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos deviza, dok će o sudbini preostalih 11.570 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

BONUS VIDEO: U vozilu nemačkog državljanina pronađen pištolj 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar