Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Carinici su na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili veoma skup sat robne marke „Hublot“, čija je vrednost procenjena na 87.000 švajcarskih franaka, saopstila je danas Uprava carina.

Slučaj je otkriven kada je juče za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „audi“ slovačkih registarskih oznaka, kojim su na relaciji Bratislava-Tirana putovali jedan državljanin Srbije i jedan državljanin Slovačke.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje i 50-godišnji vozač i njegov nekoliko godina mlađi saputnik rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovine.

Bez obzira na to, izdvojeni su za detaljnu kontrolu, kada je carinik među nonšalantno nabacanim stvarima na zadnjem sedištu automobila pronašao i papirnu kesu, u kojoj se nalazila i prazna kutija ručnog sata „Hublot Bigbeng“ sa sertifikatom, na kome je kao datum kupovine bio upisan 3. mart 2021. godine.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Vozač je najpre negirao da je sat iz pronađene kutije uopšte tu, da bi potom pokazao cariniku na svog saputnika, koji je taj sat nosio na levoj ruci.

Protiv vozača iz Preševa pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će skupoceni sat, navodno preuzet u Bratislavi za prijatelja iz Tirane, biti zadržan.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Onima koji često prelaze različite granice nije nepoznat propis koji putnike obavezuje da prijave zlatan nakit i stvari od vrednosti, posebno kada se radi o novokupljenoj robi koju sa sobom nose. Mnogi od njih to, iz samo njima znanih razloga ipak ne čine, svesno rizikujući da se nađu u prekršaju, navedeno je u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar