Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su 7. marta na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja elektromaterijala i pumpi za vodu, čija je vrednost procenjena na gotovo 40.000 evra.

Prvi prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen kombi aleksinačkih registarskih oznaka sa prikolicom, na kojoj je bio natovaren neregistrovan, polovan automobil “ford fiesta“, navodi se u Upravi carini.

Njegov jedini putnik, 38-godišnji državljanin Srbije, prijavio je za carinjenje polovni automobil i nešto upotrebljavanih stvari za domaćinstvo.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Prilikom pregleda tovarnog dela kombija, pored prijavljene robe, carinici su pronašli i preko 400 raznih delova i opreme za trafostanice, čija je vrednost procenjena na oko 30.000 evra.

Zajedno sa elektroopremom, čija vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom, biće zadržan i kombi vredan oko 7.000 evra.

U drugom slučaju, koji se na istom prelazu dogodio nekoliko sati kasnije, radi detaljne kontrole zaustavljen je kombi nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par iz Valjeva.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli, da sem ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave.

Tokom pregleda, pored ličnih stvari u tovarnom delu kombija pronađene su i četiri nove pumpe za vodu “Kessel“, čija je vrednost procenjena na oko 8.000 evra.

BONUS video: Kokain, marihuana i pištolji: Uhapšena dva dilera, zaplenjeno 32kg droge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar