Dijana Hrkalović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović pristigla je u zgradu Specijalnog suda gde se danas nastavlja postupak koji se protiv nje vodi zbog sum,nje da je uticala da se tužilaštvu ne dostave na vreme izveštaji o veštačenju telefona Veljka Belivuka u predmetu "ubistvo na šinama". Pored nje, na optužnici se nalaze i Dejan Milenković, nekadašnji šef odeljenja za istražne metode i Milorad Šušnjić, nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad.

Hrkalovićeva se takođe tereti i da je zajedno sa Šušnjićem stavila na fiktivne mere nadzora kriminalca Darka Eleza, kako bi ga zaštitila stvarne istrage.

Očekuje se da će suđenje biti nastavljeno ispitivanjem svedoka koji bi danas trebalo da se pojave pred sudom.

Na prethodnom ročištu, podsećanja radi, u sudnici su emitovani snimci zabeleženi na sastanku Igora Braunovića, bivšeg v.d. direktora JP „Srbijašume“ i Branka Stefanovića, pokojnog oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića iz maja 2019. godine sa sastanka na kom su se dogovarali oko otvaranja streljane na Košutnjaku. Bivši načelnik Milenković optužen je da je imao zadatak da te snimke uništi.

Bonus video: Dijana Hrkalović stigla u sud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar