Borisav Đorđević, Borisav Djordjević, stanar zgrade u kojoj je izbio požar, Infektivna klinika, hronika
Borisav Đorđević Foto: Printscreen/TANJUG

Borisav Đorđević, jedan je od stanara koji je u požaru koji je noćas izbio u Bulevaru oslobođenja 16, istakao je za medije da je u trenutku vatrene stihije spavao. Kako je ispričao, probudila ga je ćerka koja je osetila dim, a kada su shvatili šta se dešava, budili su sve stanare.

„Spavao sam. Bilo je možda 12 sati kada me je ćerka probudila da je osetila dim. Prvo sam pogledao kablove kod sebe da nije tu. Onda smo osetili iz hodnika i trčali da budimo stanare redom. Tada sam zaboravio da uzmem svoje stvari“, rekao je Đorđević za Tanjug.

Pročitajte još:

Stradao mu je i novčanik sa dokumentima.

„Kada je ugašen požar, išao sam da tražim. Ostao je samo delić od jakne, u njoj su bili novčanik i ključ od kola. Čak 80 odsto je izgorelo. Patos je skroz izgoreo. To je izbilo na donjem spratu pošto je trska ispod, i grede. Pošto je hodnik blizu, kada su vrata izgorela, vatra se proširila hodnikom. Brzo su došli vatrogasci ali nisu mogli bez dizalice i krana da rade dok on nije stigao“, istakao je on.

U trenutku izbijanja požara u zgradi je prema njegovim rečima bilko 10, 12 stanara.

Foto: Goran Srdanov/ Požar kod Infektivne klinike

„Osoba koja je povređena je moja komšinica. Nagutala se dima i pala je. Baka je sada dobro. Javili su da je dobro“, kaže on.

Na pitanje šta će sad kaže:

„Ne znamo. Ne znamo ni kome da se obratimo.

Foto Goran Srdanov/Požar/Infektivna klinika

Podsetimo, požar je izbio noćas, a u vatrenoj stihiji stradala je jedna osoba, dok je jedna povređena. Prema prvim informacijama, vatru je izazvala peć, koja se nalazila u stanu u kome je stradali muškarac živeo.

Pozar na Infektivnoj klinici
Pozar na Infektivnoj: Foto: Nova.rs

U gašenju vatre učestovalo je 38 vatrogasaca.

BONUS video: Požar Infektivna klinika u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar