Foto: Facebook/Kosovo Police

Kosovska policija saopštila je da su se u ranim jutarnjim satima dogodile dve ekspolozije u blizini policijskog automobila u Šarpelju na Jarinju, za koje se sumnja da potiču od pirotehničkih sredstava. Kako se navodi, postoji osnovana sumnja da su ova sredstva "bačena sa teritorije Srbije“.

Do eksplozija, saopštila je policija, došlo je u 3.10 časova, piše Kosovo onlajn.

„Ekplozije su se dogodile u blizini policijskog automobila koji se nalazio na mestu na kom je policija bila fokusirana na sprečavanje šverca u toj oblasti. Na prozoru policijskog vozila primećen je papir (sumnja se da je omot od pirotehničkog sredstva)“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Incident, kako je dalje saopšteno, „dogodio se na delu koji je blizu teritorije Srbije i postoji osnovana sumnja da su ova sredstva bačena sa teritorije Srbije“.

„Policija prati ilegalni put koji je pre izvesnog vremena zatvoren, a koji je služio za šverc robe“, stoji u saopštenju policije i dodaje se da nema povređenih ni materijalne štete.

Foto: Facebook/Kosovo Police

Napominje se da se policija bavi ovim slučajem i da će nastaviti sa operativnim aktivnostima „na sprečavanju prekograničnih krivičnih dela na tom području i obezbeđivanju bezbednosti za sve“.

BONUS VIDEO: Bačena bomba na Karaburmi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar