karabinjeri, italijanska policija, hapšenje
Foto: EPA-EFE/STEFANO CAVICCHI

Italijanska policija intezivno traga za zatvorenikom Aimenom Abidijem (25), poreklom iz Tunisa, koji je u subotu pobegao iz suda u Firenci, i to sa suđenja koje se protiv njega vodilo za ranjavanje Srbina (47).

Filmsko bekstvo dogodilo se oko 13 sati, kada je 25-godišnji Abidi nakon saslušanja pobegao iz suda, pišu italijanski mediji.

„Abidi je uspeo da pobegne dok je bio na parkingu iza Palate pravde, čekajući da se popne u vozilo koje je trebalo da ga, zajedno sa ostalim zatvorenicima, vrati u zatvor. Osumnjičeni je prilikom bekstva odgurnuo zatvorskog policajca, koji je potom pao na zemlju i zadobio modrice“, navodi portal „Lanazione“.

Podsetimo, Abidi se tereti da je 9. aprila u Lajpcigu u Nemačkoj pokušao da ubije Srbina. On je nakon pucnjave pobegao sa lica mesta i uspešno se krio nekoliko meseci, nakon čega je uhapšen u Firenci u Italiji. Inače, Srbin je u napadu ranjen u vrat i zadobio je teške povrede.

Locirao ga tim za praćenje

Inače, osumnjičeni Abidi se do jula ove godine krio u Nemačkoj, kada je nekako uspeo da izbegne kontrole i da se ukrca na voz za Austriju. On je potom nekako uspeo da dođe do Firence, a njega je u tom gradu locirao tim za praćenje putem mobilnih telefona i to dok je vozio bicikl. On je priveden na osnovu evropskog naloga za hapšenje.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar