Foto:Privatna arhiva

Tamara Zvicer, koja je uspela pištoljem da spreči likvidaciju svog supruga Radoja Zvicera, koji je u utorak teško ranjen u elitnom kijevskom naselju u Ukrajini, ponovo je pokrenula priču o lepoticama koje su zaljubljene ili udate za opasne momke sa "one strane zakona". Koliko su one bitne, govori i činjenica da neretko policija u trag kriminalcima uđe upravo pomoću praćenja njihovih lepših polovina, a portal Nova.rs otkriva koje su se sve zanosne lepotice proteklih godina dovodile u vezu sa pripadnicima kriminalnih klanova i grupa u Srbiji i regionu.

Priča o lepoticama i momcima sa „druge strane zakona“ datiraju sa kraja osamdesetih godina prošlog veka. Tokom burnih devdesetih, gotovo svaki kriminalac je pored sebe morao da ima fatalnu lepoticu, da bi u narednoj deceniji to postalo opšte mesto.

Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Aleksandra Ivanović

Aleksandra Ivanović, supruga Milorada Ulemeka Legije bivšeg komandanta raformirane JSO i čoveka koji je osuđen za učešće u atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića izdržava zatvorsku kaznu od 40 godina robije u požarevačkom zavoru „Zabela“. Aleksandra je devedesetih bila udata za jednog od vođa navijača Crvene Zvezde Nebojšu Đorđevića Šucu i pripadnika Arkanove Srpske dobrovoljačke garde, koji je ubijen 12. oktobra 1996. Ubrzo posle tog ubistva Aleksandra je uplovila u vezu sa komandanta JSO, sa kojim ima tri ćerke. Iako se Legija nalazi u zatvoru od predaje 2004. godine Aleksandra ga nije ostavila. Jednom prilikom izjavila je da će ga čekati dok ne izađe iz zatvora. U julu 2009. posle konfiskovanja vile njenog supruga, preselila se u stan u Durmitorskoj ulici, a zatim je zbog školovanja dece ponovo otišla u inostranstvo, to jest u Francusku.

Ana Simić

U lepotice „stare garde“ ubraja se i Ana Simić, koja je bila okidač za raskol među preostalim članovima zemunskog klana. Priča, koja je počela da se raspliće februara 2010. godine, otkrila je ljubavni trougao koji je doveo do neočekivanih obrta. Februara te godine u blizini zagrebačkog jezera „Jarun“ pronađen je nestali mercedes, koji je pripadao Cvetku Simiću, označenom kao pomagač zemunskog klana. Dvadesetak dana kasnije u samom jezeru pronađeno je njegovo raskomadano telo. Tad se po prvi put čulo za Anu Simić, Cvetkovu udovicu. Njeno ime počelo je ponovo da se spominje kada su se posvađala dvojica odbeglih članova zemunskog klana Sretko Kalinić i Miloš Simović, koji su su se posle napuštanja Španije obreli u Hrvatskoj. U svađi Miloš je pucnjem iz pištolja ranio Kalinića, a onda pojavio se na granici sa Srbijom, gde je uhapšen i sproveden u prtivor. Na  saslušanju je spomenuo da se Sretko Kalinić zaljubio u Anu Simić, ženu svog zaštitnika Cvetka Simića, da su ušli su u tajnu ljubavnu vezu, a onda je Kalinić odlučio da se oslobodi konkurenta, pa je zbog nje Simića ubio sa dva hica u glavu, a njegovo telo je raskomadao i bacio u Jarun. Kalinić je posle hapšenja, na sudu negirao vezu sa Anom, ali je ona to javno priznala.

Iz tog perioda ostao je najupečatiljiviji opis ove lepotice iz pera novinara „Politike“ Aleksandra Apostolovskog:

„Ana je imala sve što joj treba da razbije najmoćniji mafijaški klan na Balkanu: usne naduvane na pet atmosfera, grudi oble kao bove na Dunavu, dugu kosu koja se vijori na vetru, koketni osmeh, lakirane nokte i negovanu mirišljavu kožu, kao i neke talente koje ne treba opisivati mlađim osobama od 77 godina, zbog očuvanja tradicionalnih i porodičnih vrednosti“.

Barbara Bojović

Ćerka čuvenog golmana Petra Borote, Barbara Bojović smatrana je najlepšom Beograđankom u vreme kada se u nju zaljubio vođa zemunskog klana Luka Bojović. O njihovoj vezi malo se pričalo i pisalo. U braku su dobili troje dece, a kada je Luka pobegao iz Srbije u Španiju i ona je krenula za njim. Bračni par Bojović živeo je u Valensiji mirnim, povučenim životom. Trudili su se da nikome ne budu „trn u oku“; pa čak i kada su živeli na različitim adresama, ljubavi i pažnje među supružnicima nije manjkalo. Posle spektakularne akcije hapšenja Luke Bojovića i jednom restoranu u Valensiji, španski policajci obelodanili su da su „digli Luku tako što su prethodno pratili njegovu ženu“. Ustanovili su da ona sa decom živi u iznajmljenom stanu u turističkom naselju Fajnstrat, ali da često napušta mesto prebivališta. Pratili su je i zaključili da se sastaje sa Lukom. Španci su ga ukhapsili u jednom restroranu, a on je u kameru, sa lisicama na rukama, poslao poljubac svojoj ženi.

Dejana Živković, Foto: Facebook

Dejana Živković

Manekenka i bivša televizijska voditeljka Dejana Živković, dovođena je u vezu sa navodnim vođom „šakaljarskog klana“ Jovicom Vukotićem, koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori zbog optužbi za više krivičnih dela. Manekenka je uspešno ovu vezu sakrivala, sve dok on 2018. godine Vukotić nije uhapšen u Antaliji. Nedavno su ponovo kada je portal KRIK objavio serijal o klanovima pojavile slike na kojima se vidi ova maneknka u društvu Jovice Vukotića i još jedne poznate srpske pevačice. Živkovićeva je posećivala Jovana u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu, ali je dolazila i u sud kada mu je suđeno zbog falsifikovanja dokumenata. Da je Dejana bila zaljubljena u navodnog vođu „škaljarskog klana“ nije krila. Za vreme zajedničke veze, redovno je objavljivala njihove fotografije, ali je Jovičino lice uvek bilo zamagljeno. Nakon nekog vremena ipak su raskinuli.

Tamara Nikšić

Ova prelepa manekenka od 9. marta 2008. godine je supruga najvećeg plejboja srpskog podzemlja – Andrije Draškovića. Kako su srpski mediji navodili Tamara je ćerka Miše Nikšića, ubijenog vlasnika FK Zvezdara, koja je sa Draškovićem započela vezu dok je u zatvoru služio kaznu za ubistvo Zvonka Plečića. Tamara ga je redovno obilazila u zatvoru, a vezu su nastavili 2004. godine, kada je izašao na slobodu. Venčali su se posle Draškovićevog povratka iz Italije, gde je bio hapšen zbog sumnje da je bio umešan u šverc cigareta.

Maja  Adrovac

Ime još jedne lepotice koje se našlo na stranam crne hronike bilo je Maja Adrovac, majka dvoje dece i supruga Ivana Adrovca, koja je bila je hapšena zbog pokušaja atentata na Milana Beka. Uprkos pritiscima, nije želela da otrkije gde joj je muž, ni da li je i kako umešan u pucnjavu na Beka. Maja je tokom sudskog postupka oslobođena optužbi, a njen suprug uhapšen je u Švajcarskoj.

Darko Šarić, Foto: EPA/STRINGER

Lana Popović

Najfatalniji muškarac za žene sa one strane zakona svakako je Darko Šarić, koji iza sebe ima dva braka sa Natašom Lončar iz Pljevalja, od koje se razveo 2005., a zatim se oženio Slovakinjom Veronikom Polačekovom, ali se i taj brak ubrzo završio. Treća lepotica koja mu je slomila srce je Lana Popović, s akojojm je i sad u braku. Tokom Šarićevog skrivanja i Lana se krila od javnosti, ali je 21. oktobra 2013. u policiji napravila pravu pometnju, kada je za Šarićev 43. rođendan na Fejsbuk profilu objavila zajedničku fotografiju koja do tada nije bila poznata javnosti. Lana je po zanimanju vaspitačica, a otkad je Šarić izveden na optuženičku klupu Specijlanog suda, Popovićeva redovno prati postupak iz publike. 

Nina Paskaš

Ova maneknka udata je od decembra 2011. godine za Darkovog brata Duška Šarića. Duško se sa njom oženio u zatvoru u Bijelom Polju. Svečanom činu prisustvovali su samo kumovi i zatvorsko osoblje, ali je mlada dva dana kasnije napravila veliku žurku u beogradskom klubu “Magacin”, gde je svima pokazala skupoceni venčani prsten. Među prvima joj je čestitala jetrva Lana Popović. Nova mlada je navnodno od Duška na poklon dobila stan u Beogradu, automobil, splav, teretanu…

Osim domaćih lepotica i manekenki za oko momaka sa „onih strane zakona“ počele su da zapadaju i strankinje, od kojih su se neke obrele u Srbiji, gde su pukom srećom preživele napad na njihove „zaštitinike“.

Olac Bilbao Gonzales, Foto: Privatna arhiva

Olac Bilbao Gonzales

Fatalna Špankinja, mis Marbelje, pukom srećom izbegla je smrt kada je eksplodirala bomba, koja je bila namenjena njenom dečku Strahinji Stojanoviću. Stahinja je izbegao smrt, jer je izašao iz vozila nekoliko sekudni pre eksplozije. Dok je Olac ostala da sedi na suvozačevom sedištu. Ona je u ovoj eksploziji teško povređena. Posle nekoliko meseci oporavka i više operacija, misica se vratila u rodnu Španiju, odakle je na društvenim mrežama objavljivala fotografije i video-snimke sa Stojanovićem, da bi brzo zatim negirala svaku povezanost sa njim.

Amila Kankobi 

Kamila Kanikobi, mis Perua, navodno je bila  u ljubavnoj vezi s bivšim bokserom iz Srbije Dadivom Cufajem, koji je osumnjičen za šverc dve tone kokaina u Latinskoj Americi. Cufaj je bio uhapšen u Peruu zbog sumnje da je organizovao šverc droge , ali je bio pušten, posle čega mu se izgubio svaki trag, a jedine fotografije koje su dospevale u javnost bile su one s misicom Kamilom. Lepotica je više puta pokušavala da negira njihovu ljubavnu vezu, ali su se u peruanskim medijima pojavile fotografije na kojima su pokazivale da su bili veoma bliski.

Natalija Gurkova

Bugarska misica i glumica bila je udata za srpskog trgovca dijamantima i zlatom Đorđa Mihaljevića (44),  koji je ubijen u septembru 2018. u sačekuši u Južnoafričkoj Republici, dok je stajao na semaforu. Natalija trenutku kad je Mihaljević bio ubijen nije bila u JAR. Na društvenim mrežama ona se hvalila luksuznim životom, a onda je nestala iz javnosti.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare