Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; MUP

Optužnica protiv Uroša Blažića (22), kojom se tereti da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi 4. maja prošle godine, postala je pravosnažna sredinom marta odlukom Apelacionog suda u Beogradu. U iščekivanju da bude zakazano pripremno ročište, i da suđenje Blažiću konačno počne, Apelacionom sudu je upućena žalba na rešenje o produženju pritvora od 11. marta, te se tek nakon ove odluke očekuje da konačno bude zakazano pripremno ročište.

Kako je za Nova.rs rečeno u Višem sudu u Smederevu, tek po odluci suda u Beogradu će biti zakazano suđenje.

„U predmetu okrivljenog Uroša Blažića i drugih, pripremno ročište nije zakazano, budući da se spisi predmeta trenutno nalaze u Apelacionom sudu u Beogradu, po žalbi na rešenje o produženju pritvora. Nakon što bude odlučeno o žalbi od strane Apelacionog suda u Beogradu i spisi predmeta budu vraćeni ovom sudu, biće zakazano pripremno ročište u skladu sa zakonikom o krivičnom postupku“, rečeno nam je u ovoj instituciji.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Uroša Blažića kao i protiv njegovog oca Radiše Blažića. Urošu i Radiši Blažiću će se suditi pred Višim sudom u Smederevu, dok će se, prema odluci suda, Uroševom ujaku i bratu od ujaka, Goranu i Borisu Gavrilović, suditi Viši sud u Kragujevcu.

Tog 4. maja prošle godine, dan nakon stravičnog masakra u školi „Vladislav Ribnikar“, Uroš Blažić uzeo je automatsku pušku, pištolj, municiju i bombe i krenuo u krvavi pohod po selima Malo Orašje, Duboni i Šepšinu, u okolini Mladenovca. On je ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi.

Pročitajte još:

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Foto: Instagram

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši Blažiću stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ bg

Istragom je utvrđeno da je Radiša Blažić u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Pročitajte još:

Goran i Boris Gavrilović iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

VIDEO: Saobraćajna nesreća na auto-putu kod Dobanovaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare