Evakuacija: Posle požara, nema ni vode ni struje

Hronika 22. mar. 202013:15 > 13:22
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Većina stanara zgrade na Novom Beogradu, u Bulevaru Milutina Milankovića, u kojoj je tokom noći između petka i subote izbio požar, iseljena je privremeno iz svojih domova. U požaru je nastradalo šest osoba, dok je još toliko povređeno, a reporteri Nove.rs su dan nakon vatrene stihije u zgradi zatekli stanare koji polako napuštaju svoje domove.

Prema rečima jedne stanarke, u zgradi je trenutno nemoguće funkcionisati, s obzirom da od juče nemaju vodu i struju.

„Neki stanari su prinudno iseljeni, pošto su im vatra i voda skroz uništile domove, a neki su se sami sklonili kod rođaka, jer je trenutno nemoguće funkcionisati u zgradi. Nekoliko stanova na sedmom, osmom i devetom spratu je potpuno sravljeno sa zemljom, dok je u ostalima situacija malo bolja“, kaže stanarka.

Foto: Tanja Milovanović/Nova.rs

Kako navodi u razgovoru za Nova.rs, većina domova ima isti problem.

„Većina stanova, na toj vertikali gde je došlo do požara, puna je vode. Kako su vatrogasci gasili požar, voda se slila i u preostale stanove, pa je trenutno nemoguće živeti u njima. Više od polovine stanova je prazno, tu su eventualno ljudi koji pokušavaju da saniraju i poprave neke stvari“, kaže stanarka.

Pojedini stanovi su u požaru izgoreli do temelja.

Foto: Tanja Milovanović/Nova.rs

Podsetimo, stravični požar dogodio se u subotu oko četiri sata ujutru, a u njemu je tragično nastradalo šest osoba. U jednom stanu nastradali su bračni par Zoran (52) i Ljiljana (51) S. kao i njihov sin Aleksandar S. (26), u drugom takođe supružnici Aleksandar (47) i Marija (45) N., dok je u trećem pronađeno telo nepokretnog muškarca koji još uvek nije identifikovan. Sumnja se da je upravo u stanu ovog muškarca izbio požar, odnosno da je vatru izazvala upaljena cigareta.

Nakon istrage biće utvrđen tačan uzrok požara, ali i sve okolnosti ovog slučaja.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram