Mihailo Maksimović, Foto:Facebook

Mihailo Maksimović, koji je optužen za organizovanje elitne prostitucije, delimično je priznao krivicu na današnjem pripremnom ročištu koje je održano u Višem sudu u Beogradu. Naime, Maksimović je priznao krivično delo posredovanje u prostituciji, dok je trgovinu ljudima negirao.

Pored Maksimovića, optužnicom je obuhvaćen i njegov brat Dušan Milenković koji je takođe priznao krivicu za posredovanje u prostituciji. Obojica optuženih su u sudnicu Višeg suda dovedeni iz pritvora u kome se nalaze od hapšenja, a pripremno ročište održano je bez prisustva javnosti.

Kako nezvanično saznajemo, obojica optuženih makroa su priznali da su se bavili organizovanjem, odnosno posredovanjem elitne prostitucije. Današnjem pretresu prisustvovala je i porodica optuženih, koja nije želela da daje izjave za medije.

Podsetimo, Maksimović je uhapšen u februaru prošle godine na beogradskom Aerodormu „Nikola Tesla“, a kako su mediji tada navodili kod njega je pronađena sveska sa imenima devojaka koje su se navodno bavile prostitucijom.

Prema nezvaničnim saznanjima,  u svesci su bila upisana imena poznatih starleta i rijaliti učesnica.

Početak glavnog pretresa je danas zakazan za 9. april, kada će obojica okrivljenih imati priliku da detaljno iznesu svoju odbranu.

Inače, za ceo ovaj slučaj saznalo se nakon što je u januaru prošle godine nekoliko devojaka uhapšeno tokom provoda u jednom beogradskom hotelu sa turskim državljanima.